Monday, March 12, 2012

Buku

membaca jambatan ilmu, tak kiralah apa jenis ilmu jangan ilmu hitam sudah. 

apapun ilmu tanpa amal, sia-sia. amal tanpa ilmu itu namanya gila. sekadar memetik kata2 Imam Ghazali.

buku Pecah dah ditemui. pada rak buku seorang kawan  dirumahnya. elok tersepit dengan buku2 lain. aku dah ambil balik supaya buku tu tersepit dengan geng2 dia yang sepatutnya. 

kali ni siapa nak pinjam buku aku, nak buat style macam library. ada kad peminjam. hahahaha.


ok ranma & 1/2 tu aku ada miliki koleksi penuh. tapi kat rumah mak aku. nanti kena angkutla. komik tu kelakar betul.
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. em buku pasal cerita apa ye yang berkaler2 tu...cam menarik je sbb tajuk dia simple2...ratu suke jugak membaca tp ikut musim...time tiba musim membaca...mmg ralid membaca je la...

    ReplyDelete
  2. ratu sila ke fixi.com pasti tau apa kisahnya,..

    kalau rajin carilah dalam blog kita ada buat rumusan la..

    ReplyDelete
  3. dah banyak koleksi ko beb...aku dah malas baca...aku baca dr internet je..

    ReplyDelete
  4. buat macam aku, ada log book sendiri untuk koleski buku2 ni

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.