Tuesday, March 20, 2012

Lapar

aku tengah lapar. aku cuba tahan diri tak makan berat waktu malam. tapi kadang2 aku kalah. aku masuk running pun salah satu sebab tak mahu manjakan lemak2 aku. tapi aku sampai sekarang belum timbang tara badan selepas beberapa larian. sebab aku NGERI! sebab rasa macam tak turun2 je. macam maintain je...

sudah2la..bila dah menginjak usia 30-an aku memang perasan kadar metabolism aku menurun. aku makan sikit pun tak turun, makan banyak makin berkilo2 naiknya. dulu2..aku boleh hadap...

dulu aku boleh hadap pizza large separuh bahagian sekali makan

aku boleh makan pisang montel banyak2

kemudian makan yong taufu licin takyah simpan besok2
itu dulu ler. hehe..sekarang 1-1 hidangan aku makan aku boleh telan sikit je. asalkan rasa. kira istilah melantak dah takde.
Previous Post
Next Post

About Author

6 comments:

  1. musim tu wak, besok naiklah selera ko tu balik

    ReplyDelete
  2. mmg pun kan bila umo meningkat metabolisme pun menurun.yg banyak...dia punya naik.tp tu la kdg2 takble tahan nafsu tgk makanan sedap2.bila masuk spital...tau pulak teringat semua kesilapan yg kita buat dlm memilih makanan.hai nafsu...nafsu...

    ReplyDelete
  3. betul tu..kena sederhana bila makan. main rasa2 je...

    ReplyDelete
  4. aku sejak pantang mmg disiplin bab makan..lagi pulak aku breastfeeding aku mmg jaga makan...seronok tgk berat turun..wowwwwww aku tak nak gemuk balik oii..susah turun

    ReplyDelete
  5. erk...boleh makan separuh pizza large?? acu cuma boleh makan sepotong saja lebih pada tu dah rasa nak muntah

    ReplyDelete
  6. acu; zaman muda remaja dulu la.. sekarang tidakla...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.