In

Blink!

aku dah mula pakai contact lens setelah hampir 9 bulan tak pakai. yelah sejak2 dah pakai spek baru, malas pulak nak buang duit lagi habiskan duit beli lens, air khas pencuci lens dan segala mak nenek lens kenalah ada...

pakai spek tak banyak problem. nak pakai spek, kalau rasa habuk2 kat kacamata tu lap2 je dengan kain khas. kalau rasa kotor sangat dengan debu2, better hantar kedai cermin mata, nanti diorang cucikan dengan mesin khas. uh aku syok betul tengok mesin cuci spek mata. hehe

kalau pakai lens? mata rasa habuk? keluarkan..cuci balik..masukkan balik dalam mata. kan dah leceh. sudahnya...

RM8    
ini jelah guna...bawak kemana-mana pun senang. rasa berhabuk je mata, titisla 2-3 titik dalam mata. kalau tak pandai..mintak tolong member ok.

Related Articles

4 comments:

  1. i dah lama gilos tak pakai lens...
    rasa spek byk senangnya...
    and yes kalo pakai lens...
    benda alah renu tu wajid ada dlm bag...

    ReplyDelete
  2. oo baru aku tau..hihih padahal aku kalau pakai mata rasa tak selesa aku bukak balik hahah

    ReplyDelete
  3. aku still pakai Refresh Plus, tunggu habis baru nak cuba yang ni pulak...anyway kalau nak order lense baru nanti halo2 aku ye

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...