In

Jalan2 Ke Taiping, Kamunting

jalan2 lagi yok!!!mari2 sgt seronok..sebab yg pertama...bonus dah dpt! yahooo..lg sbb ke2..boleh jln2 ke Taiping sambil2 pergi kenduri kawen Apai di Kamunting..sebab ke3..aaaaaaaaaaaaaaaa....aku dpt jenjalan dgn Jeman lagi...hahah~ motip? melawat kg halaman dia..

ok..mula2 aku yg kena pick up kwn2 neh..so sebelum jam 9am aku dah kuar umah..sampai umah Azrena, tepat jam 9. patut Ping ikut tp dia ada last minute hal, so ganti dgn Azrena. takpe. 2-2 pun kecik. keta masih muat.

jadi aku kemudian trs ke bdr tasik selatan nak amik fahada&nadia. kau tau aku tgu dia, dia tak tiba2..aku drive jln, dia pergi jln..lama2 aku fed-up sbb 40minit buang masa..maka telinga aku panas dan rasa muka dah meruap2..jd lyn call nak amik diorg dan julie so aku trs amik jeman. senang cerita jumpa diorg kat R&R Sg. buloh.

jumpa2 dan makan...ooo jeman majuk kejap sbb aku tak teman dia makan waffle kat a&w..aku call tak angkat. nape tak bwk phone? aku lak nak mkn nasi lemak yg ditapau azrena masa tgu 2 org bdk tu. takkan nak masuk dlm a&w.. okla pujuk2 manja sikit ek...haha~~~cian dia..

kendian, passenger bertukar la..julie masuk kera kitorg..so masing2 4 penumpang dlm  1 keta. konvoi 2 keta je dahla..ramai2 kang mulalah buat hal....maka bermacam2 hal telah berlaku didalam kereta...
azrena & julie bermesra-mesraan di belakang ya..
perjalanan kami yg panjang...
azrena lapar...kitorg ingat nak taruh je dia tepi jalan..bising!
nak jugak kan azrena menyandar kat julie..taula julie besTT

so akhirnya kami cdg nak bertemu di R&R Bukit Gantang..senang nak plan cerita..sms la kat keta lg satu yg dipandu Lyn....elok2 je kitorg benti solat bagai..nadiah call katanya terus nak direct ke hotel...
 R&R Bukit Gantang
aaa jumpa korg kat tepeng ya...

suka korgla...kitorg nak mkn mee udang kat kuala sepetang..tgk gambar jelah ye...bukti tau...
 mari2 cari mee udang di sini

azrena super xcited dpt coke
selepas xcited sgt2 dia langgar nescafe ais aku..nescafe beng!!! habis tumpah
mee goreng udang RM12.00 sgr sedap....
mee udang RM10..00 laut mari bukan udang kolam tau~biasa2 aja..
makan udang kulit je tinggal
tahniah! sebab abis makan ya..
nilah nama warongnya..lama tau tunggu...
petrol station klasik giler...

selepas itu kitorg terus direct ke tasik taiping..wahhhhh...terus teruja nak bergamba bagai kan..kendian ke maxwell hill or bukit larut...pastu last2 kuar jap kat tasik nak bergambar seronok..yg plaing seronok sbb ada cameraman yg baik hati amik gambar siap bwk tripod kan..sukalaaaa..
akulah gergasi..julie org kenit..hahahahah
di celah2 pokok
kami sgt gembira!!!
CAK!! jurukamera keluar celah batu..TAKOTTT!!!
dimakan dinasour sbb nakal. kata jeman dah hampir 20 thn dia tak dtg sini..
tenang, redup dan nyaman
kami sudah penat..mauuu rehat
raksasa terlepas!!!sila tangkap!!!
yeay lompat2 gembira!~aku masih boleh lompat..kau boleh?
ni gambar candid sumpah tatau bile kena snap..mcm menyangkung nak UT UT je..
aku masih tatau..rupenya azrena cuba carik pasal dgn aku
dia mau cari gaduh jugak..
jadi aku belasah dia lah!!!!

Related Articles

6 comments:

  1. taiping oh taiping..
    dh lama xmerayap sne...
    asyik p smpai cgkt jering je..
    pape,tepeng best!!

    ReplyDelete
  2. tepeng best utk mkn dan bergambar. kalau shopping idak le...hehehe

    ReplyDelete
  3. yup,shoping idak..
    nk best shoping p la kelantanke,nilai ke..pdg besar pon xbrape sgt..

    ReplyDelete
  4. kelantan kat rantau panjang,late 90's pergi
    terengganu kat pasar payang, selalu jek haha
    perlis pdg besar~memang habis duit den dulu2
    n9 kat nilai3 tu mcm kalau nak beli brg kawin bolehla kot..haha...
    kalau dah shopaholic, kat mane2 pun boleh!

    ReplyDelete
  5. ngeeeeeeeeeeeeeeeeee...hips dont lie..hahaha

    ReplyDelete
  6. hapeeeeeee mimi? hips mmg besar x dpt tolong kecikkan dah..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...