In

Karnival Keluarga PETRONAS-10

sekali lagi aku diajak dyla utk join kawan2 thn lepas. tp yg tukang infonye cik Mimi kita. katanya tiket dibelanja oleh cik Dyla yer. terima kasih!

so hari yg dinanti telah kunjung tiba. dengarnya takde Faizal Tahir mcm thn lepas, jadi aku dtg nak mkn jelah sambil gossip dgn kawan2 dahle..hehehe..of coz kena bwk baju semua sebab nak tdo dirumah cik Masni di Bandar Tun Hussein Onn.

maka petangnya, cik Mimi dtgla dgn en Awak dia ke apartment aku tinggal. haha mereka sgt kelakar dan Mimi asyik kena buli. time tu hujan turun..katanya lepas Asar, sudahnya nak dkt jam 6 jugak baru tibe ketika hujan masih menitik2..

kami pun ikut laluan ke Kajang ~ kenapa? sebab Mimi nak amik Fridge Magnet dgn kwn kami Linda. oppss sila taruh minyak dulu sebab ikut jalan belakang bukit tinjau, nanti takde stesen minyak padan muka tolak keta Mimi ramai2 ye..

setelah sesat2 di kajang, katanya kawan ni suruh jumpa tempat lain pulak tak spt dijanjikan semlm. maka benganglah en Awak dan Miss Tonangannya kerana kena marah2 di henpon ketika tanya tunjuk arah jalan yg betul. aku mmg tak hafal sgt jln2 kat kajang, tau pergi UKM bangi jek..hahahaha.itupun ikut plaza tol sg Ramal. setelah bising2 dan masukla waktu Maghrib, maka lebih afdhal benti solatkan dari buang masa cari kwn ni..then terus je direct ke Bangi Lama~ ke karnival la kita2 semua.

wah..susah gila nak parking, dah elok parking kat bucu, takut plak si Ann ketanya kena cium nanti, maka parking dpn lagi sblh kanan, ada lak pak JPJ nak menyaman semua keta yg park belah kanan. akhirnya park kat celah2 pokok kat simpang 3 nun jauh giler sebelum masuk Petronas lagi..adoiyai..marilah berjalan2 bakar kalori yek..
 mimi dan megat tgh bertekak kat bwh pokok..masa ni tgh tunggu ann & faizal
nasibla kamera hp aku memalam dia dengki sikit
idea keluar tak keluar tgk si kapel tunang ni dok memekak
 

so pengacara ialah Nabil & Angah. lawak jugak diorg ni tp laparkan..makan je..bantai semua..paling suka keropok lekor, ayam goreng berempah, dan daging kambing panggang la. semua lupa kan diet berkhasiat..haha

pastu layanla penyanyi2 jemputan mcm Ella, Flinstone & tah sape2 aku tak kenal la sgt..bosan jugak sebenarnya, thn lepas lg happening..
kebosanan terserlah kan kat muka memasing..
tgkla org blkg semua tak pdg depan sgt pun sibuk maaaaaaaaaakaaaaan je
masa ni show Ella kot so Mimi senyum2 la
simpan durian dlm beg kanvas..nak bwk blk..poyo2 je dpt sorg sebiji, thn lepas 3 bijik!cut..cut..cut semuanya
ini durian tergolek dr plastik bocor seorg adik..dia tak claim balik, kitorg bwk blk la..hehe
xtau masni skandal sms dgn sape??
ok ni ayam berempah yg sedap tu..

dah balik tu masing2 dpt durian kan tp tak bykla..pastu sempat singgah minum air kat kedai lagi sebab ada org tak lalu mkn tadi~cik Dyla & en Awak miss Mimi hehehe.. cik Dyla tak duduk setikar dgn kitorg..sebab... pada last2 kitorg mkn kat karnival tu dia dtg bwk "kwn" dia Taufiq..waduh nama terus rasa dpt hidayah tau...tunjukkan kat kitorg..wah wah..sungguh gembira sudah berteman mesra ya.. tahniah!

dah siap mkn, balik rumah masni, kemudian nampak pulak kat tgkt 3 ada org ambush nak tangkap org khalwat..trs masni ckp dgn tunang2 kwn2 ni supaya jgn naik sebab takut kena serbu kan..tp akhirnya diorg naik hantarkan durian jek..bukan masuk rumah pun..diorg balik jek, kitorg melantak mkn durian..hahaha gembira..pastu gossip, pastu tdo..

esoknya sblm balik p mkn kat sebuah kedai ni.. best giler pastu diorg ni guna perisian komputer yg hebat utk bgtau pelanggan harga setiap makanan yg dipesan..so nampakla kat monitor ye..wah kagum giler..pastu singgah kat kedai kucing yg amat gemuk dan pemalas..haha..tgk2 je dr luar, kemain kucings2 ni buat aksi dia nak menunjukla kan...geramnya aku rasa nak peluk..ada satu kaler oren mcm ms Posh76 punye kucings...comel dan gemok dan gebu ye..

Related Articles

6 comments:

  1. tgh syiok baca kisah konsert tetiba nampak kisah Mr Poposh...today pun ada entry untuk dia...

    Thanks kasi pomot sikit hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe tang gaduh tu aku tau tinga ko bingit...ehehhe

    ReplyDelete
  3. karnival ni dibuat kat petronas permata eh?

    ReplyDelete
  4. mr noble; kat Bangi Lama..wa tatau woo, wa pergi free2 jek hehe
    mimi; ko mmg bertekak dr umah aku sampai ke sudah kan
    posh; yeye..kucing u sgt comel..

    ReplyDelete
  5. ehh u ada kat sana ke?
    laaa awat tak habaq..
    bole singgah jumpa u tumpang mkn..
    lapa giler mlm tu tak sempat mkn..

    ReplyDelete
  6. ash, sungguh kasihan anda...kalau anda ada kat sana pun..sy bkn tau rupa anda..hehehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...