Saturday, September 18, 2010

Raya 1431H..sape yg balik raya dgn emak?

tentulah gue yg sampai dulu..dan lagi pulak gue je single mingle takde family nak dihandle ke nak gado2 rebut balik kg memasing ke..ahahaha...

PERASAN!sekali yg sampai dulu anak buah gue Imran.. dia ni baru balik dr Bangladesh ikut jemaah tabligh 40 hari kat sane..cuma masa gue sampai dia takde kat umah, tu yg gue pasan gue org awal..sekali dia pergi masjid daa..

kendian kak Cuma dgn anak2 beliau sampai dari KT. 1+5 la...suami kak Cuma pun keluar tabligh gak kat Banting 40 hari jugak..maka..kak Cuma balik umah dgn anak2 dia je..untung ada Illyas pandai bwk keta  Citroen tu..cool beb manual lagik..kalau aku, hazab.

jom main kira2 dgn aku...aku kan suka mengira..berkira takla..tp sape berkira dgn aku..siap! aku balas balik..haha..

ok 8hb Sep umah dah ada 9 org penghuni..

  • 12hb Sep abg Bad + family sampai 2+4=6...6+9=15 org sudah...
  • kak Cupa n family sampai sebelum malam 2+8=10...ko kirela brp ramai nak tdo mlm ni kat umah mak aku... 
  • kendian hari yg sama abg Choy & family sampai...diorg dtg raya jek..2+8=10..tu pun 2 org anak tak ikut, keta dah full ok..kalau diorg tdo kira lagi hazab..umah diorg mujur dekat je..60km dr koyan.
  • titiber family kak Ted lak sampai..dia punya bising terus keluar sebab dia kepenatan..padahal bukan dia drive..jammed kat Cameron Highlands teruk katanya~dia dari Penang...2+3=5..5+25=30 sudah...

13hb Sep kak Pa and family balik..diorg kelam kabut jek kata nak balik kg..mak aku cam bengang tak bengang..kitorg adik beradik tak habis update citer tau.....sekali pecah lobang by abg Mamat aku kat Singapore..diorg ni nak balik kg kat Singapore la....ya...Singapore sudah brp tahun tak balik kg da....alasan passport mati..hahaha

  • 14hb Sep abg Bad lak nak balik...
  • Yome and family lak sampai..2+2=4..
  • eh eh dah brp yg tinggal dlm rumah skrg?..uhuhuhu...kira..cepat..
  • pastu Jabir anak buah aku sampai dgn isteri, anak & keluarga mentua nya. Nor adik dia pun ikut...masa ni aku takle nak kira dgn betul dah...aku sendiri pening..tp sebab diorg dtg ziarah je tak tdo jadi tak diambilkira.
  • mlmnya abg Lut sampai dgn kak Ya..2 org je...

2+7+4+2=15 org je....

last2 kak ma & family & abg Lut balik 15hb, aku, mak & Yome kuar 16hb..tinggalla Sg Koyan..ekekekek..
Previous Post
Next Post

About Author

3 comments:

  1. xterkira sy eri chan..ramai jgk family eri chan yer..meriah..jenuh nk bg duit raya kat anak2 buah tu...:)

    ReplyDelete
  2. hanim;mmg kopak tp gembira...sebab kita yakin rezeki sentiasa ada...insyaallah

    mr noble; jeles?mujur tak semua balik

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.