In

Desktop Baru

wah semalam dpt desktop baru. HP Compaq lagi...harta ofis ya..bukan harta saya..harta saya cuma Lenovo yg skrg ni kipas dia keje nak bising je asal on...kena servis/format Lenovo pas servis keta..ehehehe melalut2 lak citer..

selama keje ni mula2 dulu monitor gemok kasi penuh ruang meja aku....pastu CPU pun besarla....bila on je kuar nama Virginia~ ex staff dulu2la...tu takpe lagi..sekali diceritakan beliau sudah meninggal lagi akibat barah...eh eh tak seram ok...CPU je ok..pastu keyboard lak time tu ade yg tak function..tekan lama2 sikit baru function..seksa tak?mouse lak yang takde scroll tu..kena klik2 kiri kanan...adeh.

kendian mula2 dpt tukar mestilah keyboard tu...payah deh nak menaip..asyik problemo jek...pastu mouse aku cilok kot dr meja yang takde staff..eh eh pecah lobang...sape punya ek time tu..2007 dah lama la..lupa sudah...

pastu baru dpt monitor sekeping brand Acer. kecik je..time tu rasa lapang sikit meja....legaa....heheh korg tgk gambarla..brp kali aku kena pindah meja da...asyik beralih jek.....tapi setakat ni, inilah tempat aku yg terkinila..

hehe nilah yg terbaru..tergagau gak sebab biasa monitor kecik..sekali dpt beso..pastu barula pakai perisian windows 2007..sebelum ni 2003 so tgh menggodek gakla mende2 baru ni...
ini lah mamat IT yg tukarkan desktop aku..wah aku selalu bising kat dia, CPU aku RAM kecik, lembab..bila nak run MYOB lama...slow..hahah sekali dpt yg baru..kekekeke..baru tak baru sgtla sebab owner dulu mebi dah dpt laptop~sapekah itew?oh mamat ni panggil Q je....siapa nak berkenalan mai habaq dgn aku..dia ni pangkat adik je dgn aku...single mingle....titiber wat marketing pulak.

Related Articles

6 comments:

  1. eri..monitor kita sama sebijik dot....i pn dh dpt tukaq baru......bestkan..nak baca Bloq pn skrg nie panjang melebar...ahahahahaha.....

    ReplyDelete
  2. sy masih guna monitor yg besar tu tp canggih gikit sbb warna itam..he he he...mkn tahun lah nie nk dpt fta screen mcm er chan tu

    ReplyDelete
  3. mr noble; kdg2 i panggil dia QQ cornshop ~ ada satu kedai dlm ampg point nama mcm tu..kalau client lak suka panggil dia Q haidar.

    nids; i takle on internet lgsg kat opis.kena block ok..i berinternet dar umah jek....

    posh; mmg best...pastu blur2 hahaha..outdated sungguh aku ni..

    hanim; waaaaa i keje sini dah lama baru dpt tau..ada staff baru masuk trs dpt yg terkini....

    rasp; hehe..lebih kurg...hehe..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...