Monday, September 18, 2017

Feel Good At Lila Wadi, Telok Sisek, Kuantan

Hari Isnin kami masuk bandar Kuantan. Hajat nak makan mango cheese cake Kulacakes. Lupa pulak Isnin dia tutup. Laki usaha nak carikan kedai cheese cake. Jadi dia ajak ke Lila Wadi.



Lila Wadi ni dalam waze mention closed on Monday. Okayy semua kafe hipster tutup Isnin ke..cer tutup Jumaat kan...lebih berkat. Tapi kami pergi jugak. Sampai jam 4.30 petang. Nampak pekerja2 sedang lap2 meja. Kami pun terus je pergi tanya. Sebelum tu baca signboard dah open at 5pm. Lagi satu mention closed every alternate Mondays.

So nak tunggu jam 5 kami jalan2 ke Telok Cempedak. Tak best sangat sebab kena park dan jalan jauh. Jadi pusing lagi sampai ke zoo Teruntum. Free je masuk. Yang keluar tengok arnab laki dan dan Aqlan. Sebab aku dah lapar gila takde tenaga dah nak jalan. Hehe. Aqlan dah makan nugget McD siap2. Aku rasa satu je...



Lagi 5 minit nak jam 5 kami pergi semula ke Lila Wadi tu. So okaylah jadi pelanggan pertama. Jadi harap semua cepat kan..

Dapat pilih meja paling hujung mengadap jalan rumah rehat dan jalanraya. So angin sepoi2 bahasa nyaman je...

 






Tulah rumah rehat Kuantan


Serius kalau ada hammock aku naik dan tidur terus. Bayu angin dia...ya Allah seronok sangat...lembut sepoi2...

Oreo Cheese Cake. Aqlan suka sangat.

Durian cheese cake. Nak rasa durian kan dapatlah. Dan dan lupakan mango cheese cake. 

Pandan cooler




New York Burger. Laki cakap sedap.

Mushroom goreng sebagai appetizer.

Nasi goreng kambing. Sedap.

Repeat gambar means boleh repeat order lain kali.

4 comments:

  1. Replies
    1. Apa lagi drive p Kuantan la weekend ni!

      Delete
    2. aku baru balik penang beb last week. demam along the trip..tak enjoy lgsg. jd tak enjoy sbb tak selera makan! huaaa..rugii wooo p penang makan tak best! stress!!! aku ada gak jek2 ajak laki p belah kuantan... tapi takde idea nak jalan mana belah sana...

      Delete
    3. Apa lagi google jelah best food in Kuantan. Confirm jumpa wei.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.