Thursday, September 28, 2017

Ke MAEPS Sempena Festival Hasil Perladangan, Penternak & Nelayan Kebangsaan


Hari ni dah bermula Hari Peladang di MAEPS, Serdang. Kami datang dah tengahari. Tengok banyaknya kereta... masuk parking RM5 sekali bayar. Rupanya ada konvokesyen Universiti Perdana juga. Sebab tu ramai orang meskipun barunje hari pertama festival ni.







Coconut shake RM6

Memang order kat sini je. Tapi food agak mengecewakan. Aku minta kue tiaw goreng basah tapi dah macam berair boleh hirup segelas basahnya.

Udang Sanggul Perlis RM10 satu bekas. Kalau seekor je RM1.50.

Tak banyak ambik gambar sebab memang lapar. Yang penting pergi Hall D untuk makan dulu. Cari meja dan kerusi kosong dan cop dulu. Laki pulak tolong beratur beli makanan.

Habis makan balik terus. Sebab aku dah pening kepala. Panas lit lit sangat2..Muka aku dan Aqlan dah merah2..Haha.

Memang tak puas la jalan..sebab pening kepala punya pasal...so jangan tanya apa ada kat hall lain2..memang tak pergi dah...

6 comments:

  1. janji dapat jejak kaki jadi laaaaa kennnnn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku nak tengok pokok la, kot2 boleh beli tanam kat rumag..tak dapat ok.

      Delete
  2. tgok org update ada yg dtg berbas2.. dah lama tak gi maeps ni..klu arwah mak ada mmg rajin dia datg sini.. kita la tukang mengekor.. sekarg everything change...sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak kita dulu pun suka pergi pesta camni. Tapi dia dah tak larat sangat jalan. Jauh juga kena menapak dari Parking ke tempat2 pameran.

      Delete
  3. Pergi ke tenpat yang sesak begini memang perlukan kekuatan mental dan fizikal...hehehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.