In

17 Muharam 1437H -The Light Hotel, Penang - Thanks For Your Kindness

Tak tahu dah kali ke berapa aku ke Penang tahun ni. Selagi projek Husband tak habis selagi tulah dia kena p sana tengok perkembangan ke meeting ke. Yang pasti aku takyah apply cuti. Anytime je.

Kali ni husband cakap kita duduk The Light. Do you know The Light tu Pelita punya. Mesti ramai orang tak tahu kan...kata husband. Aku hurm...hurm..aje. tapi dalam hati cakap dasyat buka restoran mamak pastu run hotel pulak.


Kami check in malam. Agak lewat dari biasa. Sebab lepas habis kerja aku dijemput dari rumah kak Ted. Kemudian pergi makan kat Sunway Carnival Mall. Jadi bilik standard yang ditempah dah habis. Kami diberi upgrade ke bilik Deluxe. Hohohoho. Bayar RM270 je untuk Standard room..dapat bilik lebih baik.

Kemudian kami pun bergerakla ke lift naik tingkat 11. Bilik kami nombor 1117. Staff yang tolak barang2 kami tak ikut sekali dia akan naik lif lain. Which is good hospitality. Bila dah sampai bilik dan angkat barang2 semua husband bagi tip seperti dia biasa buat. Terpinga2 juga staff tu dapat tip. Oka aku bukan nak cerita laki aku baik sangat bagi tip tapi orang tu dah susah payah tolong angkat barang dari kenderaan apa salahnya bagi duit walau seringgit. Tapi takdelah bagi seringgit. Kot kemutnya..

Mari cek...








First time duduk bilik ada suhu yang boleh ditetapkan

Free






Siap ada meja pejabat 



Ni beg laundry

Selepas masuk dan duduk2 kami menikmati pemandangan Perai diwaktu malam. Memang terbaiklah.



Siap dah beli sebab tetap tak suka pakai hotel punya

Kami breakfast agak lama. Nak dekat 2 jam. Hahaha. Pulun minum air teh tarik 3 cawan sebab sedap sangat.


Warna teh ni diaebabkan pencahayaan. Warna asalnya memang kawwww

Lepas sarapan kami bawak Aqlan pi tingkat M ada kids room kat situ. Wah first time masuk kids room kat hotel. Tak pernah dengar pulak sebelum ni ada kemudahan macam ni kat hotel2 lain.








Then tinggal kami dua orang je sebab papa aqlan naik bilik dan nak buat kerja.

Apa yang ralat kami tak pergi pool pun. Tak dan. Jam 12 kami check out nak pergi rumah kak Ted tidur sana pulak. Dan husband teruskan dengan meeting kat ofis client pulak.

Good bye. Till we meet again.


Related Articles

1 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...