In

Anak Demam

Semalam Aqlan meragam. Aku pulak tak faham. Kemudian pegang kepala panas. Pegang badan panas. Tapi kaki tak panas. Ni demam separuh badan ke?

Ubat yang doktor bekalkan dulu baru kami bagi makan. Sebab macam resah je dia nak tidur. Ubat paracetamol perisa oren dalam bentuk cecair. Bagi 1ml je. First time papa dia bagi dia muntah balik. 2nd time aku bagi 0.5ml sikit2 baru dia telan.

Dan disebabkan dia kurang sihat maka kerja dia nak menepek jelah dekat aku. Mahu tidur atas riba. Bila diangkat dia terjaga dan menangis. Nasibla dapat anak yang baik menangis pun tak kuat..

Cuma bila dah jadi macam ni nak bergerak pun tak dapatla..

Related Articles

5 comments:

  1. cabaran sebagai ibubapa - begitulah.

    Semoga Aqlan segera sihat sepenuhnya

    ReplyDelete
  2. anis aku share cara jaga baby demam ye..tak sama dgn dewasa...ko kena selalu sponging badan dia ...kalau boleh jangan selubung dia..selalu pantau suhu...kalau boleh baju jangan bertutup..lubang2 ok...pampers lagi digalakkan...

    ReplyDelete
  3. Anak aku demam masa 1st day hntr nursery. Maby perubahan tempat kot. Tu pun risau jer

    ReplyDelete
  4. Moga Aqlan cepat sembuh dari demam..selalu lapkan badannya dengan air. insyALLAH Ok nanti

    ReplyDelete
  5. hi.. another tips to cool down temp baby, letak air asam jawa kt kepala dia..InshaAllah... slowly ok..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...