Saturday, April 26, 2014

Jumpa Pengasuh, Mengemas & Ziarah

Balik Ampang hari ni. Atas 2 sebab nak jumpa bakal pengasuh Aqlan dan nak mengemas rumah.

First time naik Besraya Extention. Masih belum kena tol. Taktaula berapa nanti kena.

Rumah pengasuh di Taman Tasik Tambahan. Betul2 depan gerai pisang goreng.  Wah kami ingat dia buat side income! Mujurlah tidak. Setelah bersembang dan bercerita bagai, aku pun confirm je nak ambil. Padahal takde testimoni ni. Dahla jumpa nombor dalam iklan website. Aku ni kira berserah je sebab dah usaha lain tak jalan. Malas nak cerita.

Yang penting...hanya Aqlan baby yang dijaga. Ada 2 budak lain tapi dah besar. Okaylah. So Insyaallah kebajikan Aqlan terpelihara. Full stop. Berserah pada Allah. Inilah yang terbaik.

Balik rumah Zcat buka peti ais dulu. Terus istighfar. Sebab dah contaminated. Maka kami berdua terus cuci. Buang hampir semua yang ada. Takkan Tupperware aku nak buang kot. Cuci jelah..

Mop lantai berkali-kali. Vacuum Zcat yang buat. Lepas tu dah sakit pinggang. Sakit2 badan. Lenguhnya ya Allah dah lama 5ak buat kerja rumah macam ni.

Rumah tentulah berhabuk sebab dah 2 bulan kena tinggal.

Lepas tu pin plug rosak pulak. Nak kena mengadu kat landlord pulak. Ni satu keja. Kalau nak suruh perbaik kenalah kami tunggu dalam rumah tu. Sudah jam 4 kami ke Bandar Baru Bangi.

Pergi rumah kak pa sebab hari tu ada kirim mangga dari Perlis. Hanya ditanam di Perlis. 2 biji RM18 ok.

Kemudian ke rumah Fairuz pulak. Saja nak jumpa dia. Best friend kan. Jam 8 lebih baru kami gerak balik ke pandu lalu. Aku nak makan apple pie. Yums.

Harap esok ada air.  Banyaknya nak cuci pakaian.  Walaupun yang tukang buat tu Zcat. Dialah basuh, sidai dan angkat. Aku lipat je.
Previous Post
Next Post

About Author

1 comment:

  1. ko hantar rumah orang kena tawakal berserah..Insha Allah ikhlas jagaan nya..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.