In

Balik Dah Opahnya

Pagi2 Aqlan kena bangun sebab mama nak mandikan dia sebelum balik ke Ipoh naik keretapi. Apa lagi jam 8 dah kena prepare lah budak kecik ni.

Semuanya berlalu dengan cepat. 2 minggu mama jaga aku dan Aqlan. Masakkan air daun2, makanan dan cucikan baju Aqlan. Cuci tangan pula tu. Dah la kami ni kena catuan air. 2 hari ada 2 hari takde. Aku bab air takde ni memang agak susah sikit jadinya. Alhamdulillah lah tangki besar dan ada buat simpanan dalam tong air.

Bila nak diberi wang sebab tolong jaga aku, mama menolak kata Zcat. Sebab aku pass duit tu ke Zcat. Time tu aku tengah menyusukan Aqlan kat bilik jadi tak dapat hantar mama ke pintu depan.

Jadi hari ni pandai2la menjaga anak ni. Mak aku pun tak dapat datang dah. So sediakan diri untuk hari2 mendatang. Nak kena mandikan dia, dan memasak untuk diri sendiri. Setakat masak ikan, nasi dan goreng sayur sawi tu ok je kot. Cuma harapnya time tu Aqlan tidur nyenyakla.. begitu jugalah time aku perlu ke tandas. Ya Allah permudahkanlah.

Related Articles

2 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...