In Hobby

Gila Baca Buku Terbitan Buku Fixi

Yeah sejak mula2 mengetahui kewujudan buku2 terbitan syarikat Buku Fixi pada tahun 2011.

Kisahnya aku baca blog Obefiend. Maka bermulalah aku mencari buku2 ni di Popular Ampang Point. Mula beli 3 buku je ke 2 je. Aku pun tak ingat. Lepas tu kat Popular 1 Utama aku rembat lagi 5 kot. Aku memang lupa dah.

Kemudian bila wujud online sales lagila aku gembira. Takyah dah nak terhegeh2 cari di kedai buku or kirim kat orang di pesta buku.

Kemudian aku bagi kawan ofis pinjam. Eh diorang pun suka. Sudah terjebak. Tapi ada juga buku2 yang diorang tak boleh terima sebab unsur seks yang terbuka. Ceh nak baca buku Melayu kontemporari memang tidakla aku ni. Dah muak baca zaman belajar dulu. Itupun pinjam je. Nak beli kedekut je. Ahahahaha.

Aku suka kelainan sebab Buku Fixi ni satu perkataan je tajuk dia. Macam Pecah. Dendam. Kasino. Dan sebagainya. Lepas tu tulang buku warna warni.

Pernah sekejap buku aku dipinjam tak tahu siapa dan belum dipulangkan. Aku pulak masa tu tengah buat audit Buku Fixi. Gila tak..ko ingat aku pandai audit kerja aku sendiri je ke kat ofis tu. Memang meroyan kejap hilang buku. Kemudian dipulangkan. Buku2 ni aku balut. Mana yang dan la. Hahahaha. Sebab banyak sangat.

Tapi masa berpantang aku tak baca sangat. 1 biji je aku baca. Wah kenapa? Tak boleh concentrate kalau dah menyusu anak.

Sekarang aku ada 3 buku lagi belum habis baca. Lepas tu order lagi 12. Buku2nya murah kalau beli online 6 buah hanya RM99. Kalau sebiji purata RM20 la. Kan ke untung. Siap beli online ada free gift bag. Haha jadilah kan.

Lagi 2 minggu aku pun kena masuk kerja. Pulun la nak baca buku 15 biji kalau mampu.  Haha. Maybe tidak...maybe ya.. tengok kelakuan anak. Lalalala..

Last books that i bought last year. KASYAF, LOVE IN PENANG & CERPEN still pending to read

BOLA & KOPI is limited edition. 1500 copies only. Kalau sesiapa yang nak beli jangan cuba beli dari aku. Hehe. Oh ya aku susun buku ikut yang mana aku khatam dulu. So PECAH yang first khatam.

Related Articles

4 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...