In

25 Rabiulawal 1436

Kebahagiaan.

Itu yang semua orang cari tapi dalam bentuk yang berbeza mengikut keinginan masing2. 

Bahagia menjadi kaya. Bahagia duit banyak. Bahagia bersama keluarga. Apa2 jelah. Nak type banyak sangat. 

So tadi naik kereta seorang kawan dari ofis sampai Pandan Jaya. Teguran pertama aku pada dia...wahhh u dah tukar kereta.. mana MyVi? Sudah jual. Wah kereta ni best...tapi biasalah mata observer macam aku ni cepat je detect ni kereta baru ke recon. 

Kemudian dia tanya u balik husband u jemput ke. I kata no. Dulu u drive MyVi u sekarang tak drive? Sampuk lawan lain ohhh husband dia hantar dia maaa hari2. 

I kata yes my husband hantar hari2. Balik i naik monorail sampai BTS. But now i kata Takpe i turun Cahaya sebab u nak masuk KL jammed teruk. My husband said i kesian kat u. Hari2 tanya dapat duduk tak. I kata tak dapat, berdiri dari Raja Chulan sampai Cahaya.

wah bestnya husband u tanya macam tu. seorang menyampuk husband langsung tak tanya apa2. yeah little thing but yes girl need that. you know.

setelah beberapa masa akhirnya kebahagiaan dia ialah sesuatu yang dia tak sedar pun. i mean salah satu kebahagiaan yang dia dapatlah. which is sejak tukar kereta dia tak tahu berapa jumlah petrol yang dibayar. sebab aku tanya dah pakai kereta besar tentulah kos minyak lagi besar. hahahaha. yup kadang2 manusia lupa. maybe dia nampak kebahagiaan pada jumlah emas yang diberi. berapa banyak wang dimasukkan dalaam akaun untuk dibuat belanja bulanan. hurm...

kebahagiaan aku? banyak. tidakla hendak di share secara direct di sini ya.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...