In

Pengesahan Sos Tabasco Dari JAKIM


Para penggemar sos Tabasco pasti melonjak riang. Termasukla aku yang suka menggunakannya bila makan dengan pizza. Sejak isu yang lepas pasal sos ni, aku pun dah mula ragu2 jugak. Aku pun stop memakannya.  Sekarang dengan pengesahan dari JAKIM, tak perlu gusar lagi. Cuma wonder, rasa dia sama lagi tak.. Ya Allah if dulu memang tak halal aku makan pulak dengan gembira, ampunkan dosaku Ya Allah.

Sesungguhnya hati itu ditempa oleh makanan, jika baik makanan, baiklah hati dan begitulah sebaliknya.

Mari mujahadah elak makan makanan dimasak oleh orang2 yang tidak solat. Kerana pada zaman Nabi Musa, ada umat baginda yang telah bernazar untuk meminum air kencing anjing sekiranya dia dikurniakan anak. Dengan izin Allah, dia dikurniakan anak. Maka untuk menyelesaikan masalah ini Nabi Musa meminta dia menadah air hujan dari bumbung rumah orang yang tidak solat. Lihat persamaan ini, dan tanyalah diri sendiri, nak makan kat mana malam ni?

Related Articles

2 comments:

  1. Kadang2 kita pun jadi keliru. Hari ini kata tak halal, esok lusa dah halal pula... :(

    ReplyDelete
  2. ari ni aku makan dekat rumah, air tangan sendiri...insyaAllah diyakini amalannya

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...