Sunday, July 1, 2012

Kisah Asus EEE PC101H

Minggu ni tak rancang takde bajet, tiba-tiba aku confirm je nak beli Netbook Asus. yang kepala otak aku rancang kalau Lenovo aku buat hal ~ selain dari bunyi kipas yang dah maca helikopter tua tu, aku nak beli desktop je. tak kuasa dah aku nak beli notebook...tak kuasa nak angkut dia berat weiii 4kg belum masuk bateri dan perkakasan lain.

tapi bila cerita Nadiah, kawan si Fahada yang juga ex-officemate aku nak jual netbook Asus dia untuk beli external hard disk, aku mulalah dah rasa semacam....

sebelum ni bila Fahada cerita dia dah jual netbook Asus dia pada harga RM650 aku rasa bengang betul sebab dia langsung tak offer aku. yelah aku pun tak pernah cerita nak beli new gajet. asyik sebut nak smartphone je...

sudahnya aku nak balik rumah fikir dulu sambil congak2 duit aku. yelah duit bonus dulu simpan nak kawin...ni dah lari bajet ni...hehe..tapi............

bila malam sabtu si Fahada call ada orang nak beli netbook tu aku pun cepat2la baca spec dan terus confirm nak beli. masa tu hari yang sama kejadian kaca tingkap aku kena curi. aku tanya pendapat zcat haram dia tak jawab...nak tahu cerita kena jugakla korang baca entry sebelum ini. hiiiii..kalau korang nak bacala..

lepas tu esoknya sabtu, zcat pulak yang tak menyabar nak tolong pergi teman collect netbook dari rumah Fahada ni. haha..orang IT mata memang bersinar2 bila ada gajet baru ~ keinginan dia ialah untuk tolong aku setup kan balik netbook ni kasi bersih like-a-new la..

jadi selepas pergi 2 tempat pameran pengantin, kitorang pun pergilah ambil...

seputih salju....hihi..aku ni tak suka sangat pakai touchscreen. tak feel la...hmmmmm...tapi smartphone nak touchscreen. yelah nak type2 buat blog guna touchscreen tak syoklaaa

walaupun begitu Lenovo ku sayang..ko dah berjasa padaku lebih 4 setengah tahun....masa nak beli kau dulu menggigil tangan aku nak bayar RM2400.. yang ni RM650 (2nd hand) relax je.... apa pun kondisi like-a-new sebab Nadiah ni guna untuk ke kuliah je. aku memang untung sesangatla...senang sikit lepas ni nak angkut2 pergi buat kerja...eh bajet..eh...apa2 jelah....
Previous Post
Next Post

About Author

6 comments:

  1. Memang leceh nak berblog melalui touch screen. :)

    ReplyDelete
  2. memang berbaloi pembelian tu...
    rezki u tu sis....

    ReplyDelete
  3. sangat berbaloi. skrg sangap sebab masih terkial2 belajar.

    ReplyDelete
  4. mmg berbaloi kalau harga cmtu.yg penting still in good condition n tak pernah jatuh ke apa.note book ratu yg lama pun dah nk masuk 5 tahun...tahun ni.brand tak gelemer pun.made in msia.depan dia huruf 'F' lupa sbb budak2 je yg guna buat main game n kdg2 ratu guna utk print ke apa ke.sbb yg baru dah bli dell yg kecik ni ha.tempat cd pun takde.tenet sme guna dell.

    ReplyDelete
  5. kecik memang senang angkut sbb ringan tapi itulah tak byk lubang...hehe

    ReplyDelete
  6. betul pun, tu pasal aku jarang juga tab bila buat entry...selain menyusahkan, spelling semua pun tunggang langgang

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.