In

Waktu Pantang Makan Apa?

Hari pertama kak cupa bawakan ikan merah masak sup. Hari kedua dia bawakan ikan bawal.

Hari ketiga makan bubur nasi. Kemudian seminggu tu makan ikan siakap stim. Lepas dah Kak Ina cakap ikan siakap ikan bersisik nanti gatal - memang ada rasa tapi ingat normal je... teruskan makan ikan tenggiri pula.

Kalau dah hari2 makan ikan goreng dengam nasi putih je jemu juga. So makan ikan tenggiri masak kari mamak pulak.

Pastu teringin makan nasi beriani. 2 hari bantai makan nasi je tau. Lauk tetap ikan tenggiri or siakap lagi. Alahai. Ubat tahan sakit dah habis  semua...

Kemudian makan juga nasi goreng dengan lauk ikan yang dicarik2 kecil.

Kuih? Sampai la ni tak dapat makan apam sebab hanya kuih berasaskan tepung beras je boleh makan.

Tapi alhamdulillah setelah 2 minggu makan Hiraq Karmila dan Jeli Gamat dah takde rasa menyucuk kat luka jahitan. Oh ya pati ikan haruan tetap teruskan ya. Ni semua dah nak habis stok. Kena belu lagi.

Semuanya habis dalam tempoh seminggu. Polleney ikan haruan tu tengah promo beli 6 percuma 1.

Harga?

Hiraq Karmila tu RM39.90. Hiraq Jeli Gamat RM69.90. Polleney tu RM32.90. Tapi aku dah jadi member Hiraq tu so dapat 10% diskaun.

So kalau ada sesiapa nak try produk yang aku makan ni tryla especially untuk mereka yang kena belah perut. Kalau tak belah makan Hiraq Karmila sudah.. bagi pulihkan tenaga.

Related Articles

3 comments:

  1. anis mcm senang je telan pati ikan tu, hauaaaaa..sy dlu..sbb terpaksa.paksa diri.lepas teguk je pati ikan tu terus sumbat air milo..kalo tak mmg muntah..
    selamat berpantang

    ReplyDelete
    Replies
    1. First ngeri gak. Pastu cam ok je. Telan jelah. Pastu minum air masak. Settled.

      Delete
  2. nak beli nis...ko promote sikit gambar produk ni..hari tu aku scan perut..tekan kt cser sakit lagi ...nngilu gitu

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...