Saturday, August 20, 2011

Deko; Mengganti Rail Langsir

ok hari sabtu memang hari malas2 kan...hari sambung tidur lama2 dari biasa...sampaikan nak on laptop pun malas....

pagi aku kemas2 rumah, abang dan mak datang singgah sebelum mereka balik FELDA.

ada tujuan jugak abang aku singgah ni..aku mintak tolong dia pasangkan rail langsir yang aku beli kat Ikea last wednesday.

BESKADA extendable rail. from 120 to 210 cm. dari untuk 2 tingkap jadi 3 tingkap. RM19.90. skru untuk pasang ditingkap tidak disertakan

IRJA normal rail. abang aku gelak2 siap buat anting2 kat telinga dia...hahah RM8.90.
Ikea sale sehingga 24 August ni. jadi cepat2la ke sana kalau nak beli deko2 untuk rumah anda. aku ni beli sebab penggantung langsir sebelum ni dari spring. jadi mudah untuk loose bila dah lama2...itu pasal tukar.

lepas pasangkan semua...termasuk dalam bilik2...abang dan mak aku pun balik. oh tahun ni tak beraya dengan mak. mak aku beraya dekat KT. jadi aku menumpang kasih kakak dan anak2 buah di Kajang. dan ya...mak aku asyik tanya bila nak beli langsir pulak.....adoiiii ni pun dah sengkek ni....huhu....sebabnya? next entry.

sambil tu..aku sempat la pasang lagi satu benda............

aku ambil gambar siang, makanya lampu kelip2 aku tak nampak

yay mood raya sudah mari.................

Previous Post
Next Post

About Author

7 comments:

  1. meriahhnya dalam rumah. siap ada lampu liplap

    :))

    ReplyDelete
  2. nasib ikea jauh..kalau kat jb ni matikkk...mmg cedera parah sik kuo duit...ratu pun ske bli brg kat ikea..kalau g sana wajib g ikea..

    ReplyDelete
  3. ratu;haha..kita hidup nak rasa gak duit kita penat2 keje nampak barang..

    latika dot. dot; harusssss...tapi bukan pasang 24-jam kang terbeliak tengok bil letrik.

    ReplyDelete
  4. apsal tak cokelat color..baru match ngan sofa

    ReplyDelete
  5. mimy; langsir ni sementara je...aku gantungla jugak...jarang weh kang jiran2 nampak pulak aku dok lepak2 kat depan ni ha..

    ReplyDelete
  6. wa...meriah rumah eri chan...nk beli jgklah lampu kelip2 tu...cntik!

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.