In

Hari2 Memasak Untuk Berbuka

hehe..berjaya memasak setiap hari..setakat hari ni.

tapi 1 gambar pun aku tak snap. so macam takde bukti pulak ek..

1st day, goreng bihun je. dengan telur dadar.
2nd day masak black pepper beef.
3rd day tomyam seafood.
esok lusa...tak rancang lagi..

mak pulak nak balik kampung sabtu ni nak tengok rumah dah pokok2nya..yelah..kena tinggal lagi...agak2 memasak tak? hehe..aku takde teman makan malas nak masak..tengokla mood pun...

bila membeli belah barang groceries ni memang seronok, tapi bila tak guna, lapuk kulat kena buang dah membazir. tapi itulah yang selalu terjadi kat aku.

yang pasti nak beli2 kat kedai tu takde mood. nak pergi param lagila..even rumah aku dekat je dengan param bandar baru ampang...tak kuasa nak bersesak2 dan tertipu dengan makanan yang tak elok, basi..yucks..

Related Articles

8 comments:

  1. tp kan masak sendiri lg puas hati tau..lg sedpa dr yg beli..tp setakat ni sy beli rasenya sedaplah sbb xberkesempatan utk memasak lagi..masak nasi jer..heeee

    ReplyDelete
  2. saya masak sendiri hari2 lepas tu muak dgn masakkan sendiri..

    param oooo param tak tahu nak beli apa... hehehe

    ReplyDelete
  3. masak sendiri lagi besss....PARAM yang jenis tak reti masak pun mau menjual huhuh

    ReplyDelete
  4. acu pun selalu camtu...beli macam2 brg dapur..pastu tak guna...buang..membazir je :(

    ReplyDelete
  5. jarang memasak, jadi bila memasak perasan makanan sendiri masak sedap. padahal...hahahah

    ReplyDelete
  6. simple je ko masak bagus tak membazir agaknya aku kalau duk berdua je ngan megat masak simple cam ko la

    ReplyDelete
  7. jimat mimy, aku belum ada hati nak pegi param ni...mak aku pulak suruh beli..katanya penat masak...padahal simple jek..hehe

    ReplyDelete
  8. dari mula puasa sampai sekarang, belum ada lagi aku singgah param...tapi memang aku tak berapa suka nak pegi pun, ramai sangat orang, sesak2 ni aku pening

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...