In

Pagi Syawal 1432H

kerutup daging

ketupat nasi

kuah lodeh



rendang ayam
korang tahu kan, pagi2 sebelum pergi solat raya disunatkan makan. sebab kita dah berpuasa sepanjang bulan Ramadhan. tapi nanti bila Aidiladha, kena puasa pagi sebelum solat sunat Raya. makan selepas balik solat tau..

aku pergi masjid pun dah lambat. dengan Imran je, anak buah yang boleh jadi tok imam...dia ni seorang hafiz. yang lain2 semua tak mandi2 lagi masa tu.. kakak aku pulak sibuk kat dapur nak siapkan makanan bagai untuk dihidang.


jemaah muslimah di Masjid UKM

Masjid UKM, zaman aku belajar kubah dan menara warna biru...oh menggamit kenangan gitu
 
harusla bling2 hehe


kami la beraya di Kajang!
kemudian selepas sesi ber"sahur" sebelum ke masjid tu...kami makan lagi...yeay!

kek buatan anak buahku Biyah

kakak aku yang hiaskan topping gara2 permukaan kek tak lawa..heheheh

ni siapa tah snap tapi memang terbaaik picture ni. kamera samsung.

bersusah payah aku menakik buluh lemang tau... tapi yang tukang kopek Muhammad. budak tu baru je 12 tahun...kuat la tangan dia..pergh..
yer mereka asyik makan, aku asyik snap..Muhammad, Biyah & Ana

Baby & Maryam terselindung pulak

Kak Cupa & anak dara sulung dia

kakak2 buli adik. badan adiknya Ed bukan main besar

dengan Imran. muka ku terlebih expose sudahhh


 Baby & Dina..budak2 comel yang pandai baca buku...

bakal doktor gigi..bagus makcik boleh pergi dapatkan rawatan harga murah kan...kan...

aku suka gambar ni....dengan Maryam..bakal nak ambil PMR lepas ni.

Related Articles

5 comments:

  1. besskan beraya....sedap jer layan lauk pauk tu

    ReplyDelete
  2. beraya umah akak ekk...?hijau pink lg..lain dr yg lain...cantik...slamat hari raye ye anis...ratu pun byk tak update blog ni..kasi peram dulu sbb skang sme org sibuk beraya...

    ReplyDelete
  3. posh; hari2 layan rendang dan blog

    ratu; tak kemana sebab tu boleh update jek

    ReplyDelete
  4. taganu tak jumpa nok kuah lodeh, rendang, ketupat daun..menangis gua beb

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...