Friday, August 12, 2011

Puding Karamel

ah sejak tertengok2 kawan2 blog buat puding, aku pun terpanggil sejak ada periuk kukus 2-dalam-1 ni.

terus aje aku mintak resipi dengan Ann sebab dulu kali pertama buat dia jugak yang bagi. dah 4 tahun aku tak masakla...

aku ni memang, kurang peralatan aku malasla nak masak. kurang bahan takpe lagi..aku cincai masak je ikut sedap tekak aku.

ok dah sedia tengok?..rajin aku ni balik kerja cepat2 solat asar terusla aku memasak..bahan2 dah beli 2-3 hari lepas.

yeay sudah masak dalam periuk Supor...ahem aku ada 4 kuali. macam2 saiz Supor aku ada. yang bukan SUpor ada 2 aje..hehe

tadi dah makan sikit untuk berbuka

mujurla kau cantik terletak kan..aku risau jugak nak telangkupkan ni..

aku ni tak suka basah2 jadi air gula lebihan aku dah buang...hahah sebenarnya gula perang aku tak jadi sangat...cair bair......nasibla telor kaler kuning campur dengan vanila ada gak kaler..

Tuperware ni aku dapat free je masa gile2 jadi agent tenggelam-timbul kejap dulu....masa tu kencang 1 bulan bolehla cecah RM400..sekarang aku dah pencen...nasib aku beli masa dulu2 masih murah..sekarang harga dia nak nanges tengok

sedia untuk disimpan di dalam fridge!
aku masak hari ni...senang je...cuma bila dah lama tak buat tu mulala gabra...hahah padan aku punya gula tak cukup perang...
Previous Post
Next Post

About Author

7 comments:

  1. puding..lengkong..jelly...agar2...dadih...smela yg bergegar2 ni ratu tak makan.tak tau nape.tp suke tgk org buat.. :)

    ReplyDelete
  2. Cantik terletak puding tu, tak macam kakcik punya! ;-)

    ReplyDelete
  3. ratu, aku suka segala mak nenek yang bergegar2 ni..heheh

    kakcik; saya dulu tak pernah terbalikkan takut rosak...

    ReplyDelete
  4. ni yang ko mintak resepi kat ann tu ke?? apsal lain

    ReplyDelete
  5. mimy; aku ikut resipi ann la...lain org lainla resipi wehhh

    ReplyDelete
  6. nampak kering bila ko buang air gulanya...tapi okaylah menjadi

    ReplyDelete
  7. next time aku buat elok2 ye cikgu...tapi ssemua yg makan kata sedap..cuma terlebih gulaaaa...hehehehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.