In Blogger

Delete Labels

how to delete your labels? ahahahaha......tak mampu kan nak pergi edit satu2 entry blog dan delete. penat gila. ya aku pun ada masalah letak label tah apa2. pastu banyakkkkkkkkkkkkk sangat sampai aku menyampah. now aku nak tetapkan 10 label je. ok masa merubah kita.

Info yang sangat berguna ni aku google je..dari Blogger Forum la. mula2 aku tak faham. tapi sekarang aku faham sangat2, fuhhh komputer ni..aplikasi ni...memang bukan kelebihan aku. jap...cara nak edit blog ni juga perlukan kemahiran. web designing programming pun takdak belajar..basic saja aku tahu. tapi apa yang aku dah tahu aku nak share. ok aku nak buat entry blog sebab kot2 aku sendiri lupa balik nak delete labels, baik aku buat blog khas. hehehe.

aku ke sini. memang cara dia paling mudah aku faham. penerangan dia jelas...

Mishka Blogger Top Contributor said:

So you have all the posts with the bad label showing in the list on your post listing and no other posts are there...just the ones from that label? Once you have that, on the left side of the posts at top of the list, there is a grey box with a check box in it. You need to click on this box to select all the posts in the list with that label. Once the checkmark is next all the posts that have the label you want to remove in it, you look to the next button from the grey box checkbox and it is a label dropdown menu. Select from the drop down, the label you want to remove. It will seem like you are applying that label to those posts but since they already have the label on it, it actually removes the label. It is like a toggle switch. Once you have no posts with that label, the label will disappear from the list and your blog as a whole.

hehehe. rupa2nya ko klik balik labels yang nak di delete kan, maka semuanya akan hilang dari entry blog. tapi kalau kau ada 158 entry dengan label "menyampah" maka kau kena buat 4x. sebab setiap kali edit hanya 50 entry dibenarkan.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...