In

Melawat Ostrich

aktiviti yang dinanti...melawat PD Ostrich Farm. dekat sangat dengan apartment kami tinggal. 1km je kot. tah2 lebih dekat. malas aku nak kira..

masuk2 je kena bayar RM15 seorang dewasa, Aqlan free. disebabkan free, laki pun dengan gembira beli food untuk haiwan2 tu. pallets dan sayur. each RM3.

masuk2 je nampak ostrich dah. anak aku apa lagi...menyengih je dia, pastu ada kandang kambing kat sebelah. syok gak layan bagi makan. ostrich makan patuk2 la. kan dia burung. kambing la rebut2. ada tu sampai lompat keluar dari kandang. hahaha.

farm ni kecil je tapi kami jalan lambat2 buang masa. at least sejam la. ada burung unta, kuda, keldai, ayam. arnab, ikan, turkey, burung2. tapi main character dia ostrich la. sekali nak naik tak dapat. paling berat penunggang mesti 40kg je, cisss betul... tengok kat papan tanda 150kg. hancur musnah harapan aku.








relax je dia pegang..tak takut langsung


lembut cam baldu

kambing nakal

unta ni buat dekkk je

nampak ATV terus lupakan haiwan2

bagi naik nak turun pulak


dah ajak pergi tempat lain still nak ke ATV



ikan boleh tengok dari jauh je

ok jom balik...petang kang mandi laut lagi.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...