Wednesday, June 29, 2016

Nasihat Kalau Masak Nasi Beras Panjang

Nasihat ni aku terima setelah hantar gambar aku masak nasi arab ke family group. Nasi aku menjadi tapi patah2. Sebab patah2 aku kacau dia dengan bahan hiasan lepas dah hampir masak. So next time letak je bahan2 seperti kacang pea, raisin, bawang goreng, daun ketumbar dan daun sadri yang telah dihiris.  Biarkan 10 minit lepas masak barulah tak pecah2. Kalau tak jadilah macam kat bawah ni...hahahaha.


Proses sebelum tutup periuk. Bahan2 ni semua dah dimasak atas dapur gas dulu. Masak separuh.

Dah nak masak

Masukkan bahan hiasan lepas kacau tu yang jadi macam tu...hehehe.

Lagipun dah lapar nak buka puasa..mana dan nak tunggu lagi 10 minit. Nasi mi siap masak on time.
Previous Post
Next Post

About Author

0 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.