Saturday, May 7, 2011

Giving Myself A Reward

yeay..sudah bonus..sudah habis? sudah masuk tabung? sudah melabur amanah saham atau simpan buat keturunan depan?

ah..aku adalah pengadu domba paling tinggi..kerana cermin mata aku dah cecah 5 tahun..jadi aku mahu yang baru. walaupun hakikatnya aku selesa berkontek lens. pakai cermin mata sejak umur 18 tahun. pakai lens sejak tahun 2001 atau 2002? entah yang pasti aku dah pakai lama sangat.

ada satu kedai cermin mata baru buka di Ampang Point.  dah dapat flyer terus terkaku kejap...





ini sangat murah..murahla untuk sun-changeable lens kan...konon nanti takyah pakai spek hitam. mahu test la style ni.

gigil angkut cermin mata baru. sebab mahal beno rasanya berbanding 4 cermin mata terdahulu

lens original transition RM750 per pair. ye yang dalam flyer tu RM95 untuk lens sun-changeable tapi cap ayam la..jadi RM200 tambahan untuk cermin mata yang biasa2 je...


original lens Lee cooper. simpanla..


off white ni...ikut harga sebenar RM1k ++ la...lepas diskaun, bayar Rm520. ok pakai selama 10 tahunla macam ni..termahal buat aku. gara2 cermin transition la. harga frame RM400++ tapi lepas diskaun dapat RM200++ la..
guarantee card

sarung jeans. rock la..

inilah contact lens free untuk penggunaan 2 minggu. selama ni aku pakai B&L je..

Previous Post
Next Post

About Author

8 comments:

  1. wowww bonus...takpe la beb bonus tu penghargaan diri sendiri

    ReplyDelete
  2. mesti kasi nampak barang. tapi takde pulak aku nak beli barang kemas..hahaha

    ReplyDelete
  3. sesekali utk diri sndiri xper erichan...kalu beli brg nmpak dit bonus tu...blanja sushi boleh x?heheheh

    ReplyDelete
  4. lama dah tak merasa bonus.keje pun lompat2 kan.sian.em kalau dah sentuh pasal spec mmg mahal la.ratu ade gak spec tp pakai mlm je mase drive.sbb lbh pd silau.siang kalau tgk perkataan jejauh mmg tak clear tp sebab mls nk usung spec...ku gagahkan jua...

    ReplyDelete
  5. aku pon dh lama xwat spec neh..
    bila la gomen nk bonus..hahahahah!! =P

    ReplyDelete
  6. hanim; sushi king? hehe

    ratu; la boleh lompat rupanya...ingat menyusur je...rilek..ada rezeki tu InsyaAllah tak kemana..

    zura; gomen=bonus=pencen..
    private=bonus=xde pencen

    ReplyDelete
  7. spec aku cuma simpan dalam kereta sahaja...tu pun dah lama, ko kan ikut aku masa aku buat dulu. cuma spec tu skang tak berapa best sebab silau lebihlah atau adakah tahap silau aku dah bertambah tinggi. lepas ni macam dah kena ambik power lense pulak. dah tak boleh pakai lense biasa lagi. yelah bak kata ko dulu, kalau dah rabun tu sila pakai spec tapi aku degil jugak

    ReplyDelete
  8. ann kalau rabun hari2 kena pakai spek supaya power lens tak naik. aku ni dgr ckp mentor aku sejak sekolah lagi. itu pasal hari2 aku pakai spek. memang pun dah 5 tahun power aku sama je...200-kiri, 225-kanan

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.