In

Muzium Lebah

hari ahad pergi jalan2..dalam hati nak ke dataran pahlawan...so adik ipar tak ikut sebab dia sibuk nak bagi markah kat pelajar2 dia. nanan pun tak ikut sebab dia memang manja dengan mama dia. jadi yang pergi aku, adik, aina & emak.

sarang KLCC
sekali dah masuk Melaka, jalan punyalah jammed...belum bandar lagi...adik aku dah penat drive dia pun ajak masuk Muzium Lebah. ah...jadilah...lagi free entry & free parking.

berikut ialah pembinaan sarang lebah melalui tempoh masa yang diambil untuk melengkapkan sebuah empayar.




ada macam2 jenis lebah. aku pun seronok tengok. tak besar manapun kawasan muzium ni. semua serangga pun dah di awet. yang seronok sekali tentulah tengok rumah2 serangga ni. kuasa Allah, makhluk yang kecil membina empayar.

Related Articles

5 comments:

  1. makin lama, makin besar sarangnya..

    ReplyDelete
  2. naik seram plak bila tengok sarang besar tu...
    kalo kena attack, eeeeee takut nak dibayangkan..

    ReplyDelete
  3. tu yg kdg2 mls nk jalan ari cuti kan.jem..sesak...penat...sme completela..tp tu la dh kite berkerja time2 camni je la dpt berjalan.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...