In

Medan Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan

selepas karok, destinasi kami seterusnya ialah Klang. aku tak tahu mana dia nak drive sebab dia suka buat surprise!

and yes he surprised me. yeay!




ketam ni masak lemak cili best gak ni




kami tak ambil ikan. kami makan ketam, udang & sotong aje. nasi pun tak ambil
yeay besar kann


beratur panjang gile..padahal baru je lepas solat Isyak ni



tunggu makanan..opps perut buncit berjaya dikempiskan

kami dapat duduk betul2 tepi laut..masa ni air belum pasang

so zcat gembira sangat2..





dapat wet tissue pun dah suke


udang goreng tepung



sotong goreng tepung - zcat kata masing2 digoreng berlainan
 
ketam goreng..yeay makan goreng2 je

 

semua sekali kena RM60++ seingat aku. termasuk air kelapa 1, air jus tembikai susu. nak pesan lagi 1 air tapi tak tiba2 pulak.




sebelum balik boleh singgah gerai2 tepi jalan
alamat; (seperti pada tisu basah)
MUARA IKAN BAKAR, 
TANJUNG HARAPAN, 
JALAN SULTAN HISHAMUDIN, 
KAWASAN 29, BANDAR SULEIMAN, 
PELABUHAN KLANG UTARA, 
42000 PORT KLANG SELANGOR 
No Tel: 03-3176 6929

Related Articles

7 comments:

  1. aku pernah belanja family aku kat sini..kalau ramai orang tu bosan nya...serve lambat lol

    ReplyDelete
  2. bestnya makan lagi..rajin zcat bwk p makan yer...sy suka sotong goreng tepung tu..

    ReplyDelete
  3. mimy, nasib kena dtg cepat..mmg ramai org

    hanim; seafood dia segar jadi rasa manis2..best

    ReplyDelete
  4. kalau mkn2 seafood ni kat luo plg takut nk amik ketam...gigil nk byo at last.kedekut kan.ehehe...lg ske bli ketam msk kat umah.jimat skit.tp seafood yg lelain tu no hal..tarah je...

    ReplyDelete
  5. ketam amik 2 jek...ketam memang mahal.....tapi nasibla zcat suka dengan jenis masakan yg kita mintak...

    ReplyDelete
  6. amboi2.. sakannn korangg dating sambil makan2 kembungkan perot ek! tapi seyes terliurr aku beb tengok korang makan! huhuhu...

    ReplyDelete
  7. neena; ajakla nuar plak..takpun joms kita pergi ramai2..heh...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...