In

Sesak Jalan Di Melaka

cuti hari buruh, sabtu lagi aku dah cabut pergi melaka lepas servis kereta. habis RM120...tokey kasi diskaun RM1 je..kalau tak RM121..hahaha...kereta aku dah best sebab dah isi gas..so semakin sejuk....

masa nak amik mak di Kota Damansara, aku elakkan jammed dengan memasuki DUKE. kemudian keluar kat sebelum simpang SOHO aku dah terkeliru. akhirnya aku masuk lebuhraya lagi...kenala RM1.80..tadi RM2 je...je lah sangat...dah sampai KD aku siap makan karipap sebab tak breakfast lagi..terbabas pagi tadi. kelam kabut mandi, solat, kemas baju, servis kereta..haiyyyy...

kemudian aku amik jalan ke subang dan masuk lebuhraya shah alam-nilai...jalan laju je...tapi steering gegar..kenala buat alignment. apsal la masa hantar servis tak cek kan...saja tau..aku pun jadi minah berhemah tinggi bawa kereta.. mak tidur je..

budak kecik yang makin comel
dah sampai nilai-seremban tu sendiri mahu ingatla..jammed giler....aku pun mempermainkan teksi waja yang beam2 aku..padahal aku dah 120km pecut ni...steering gegar ni..kurang ajar teksi ni aku heret dia sampai 15-20km baru aku pancung terus ke line paling kiri..hahahahaha..padan muka engkau..kalau steering gua tak gegar memang aku mainkan dia kat lane kanan tu..110km jelah kena bawak woiii..kang kena saman tak dapat renew roadtax.

sampai tol simpang ampat nangis.aku dahla tak guna TNG sebab kredit tak cukup...yay.....q sangat panjang....RM17.80 terbang....

sampai lebuh AMJ aku lak pecut cam giler...hampir cium bontot bas sekolah yang slow steady nak masuk line kiri dari bahu jalan...aku pun hon je...nak masuk masuk jelah...masuk sekerat2..yang aku pun tak dapatle ke kanan sebab ada keta dan aku sendiri laju...

sampai rumah adik, makan, solat, tidor macam letih tahap gaban ok...

Related Articles

8 comments:

  1. bace cerita pun dah tau penatnye camne... :)

    ReplyDelete
  2. aku pening jalan melaka...macam kl sesak..dah la panas ..hitam aku..rentung

    ReplyDelete
  3. azmask; melaka macam rumah ke-2 la..dekat jee..

    ratu; penat jammed la...keta auto pun asyik main brek je..

    mimy; pakai sunblock lain kali..

    ReplyDelete
  4. melaka ni mcm dah wajib pergila tiap2 tahun

    ReplyDelete
  5. kakneng, 120km/j kat lane paling kanan, bukan teksi je highbeam, cbr kecik me pun nak kasi highbeam gak..hehe
    bawak berhati2 turun melaka. waktu senja jalan "keras"..konon2 la.
    sila link blog saya kalau sudi..hehe

    ReplyDelete
  6. titiber anda ada blog..wakakakakakakka

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...