In

6 Hands Together Gala Concert At Dewan Filharmonik PETRONAS

Aku dan zcat pergi atas jemputan seorang kawan dia yang merupakan seorang ahli perniagaan. Konsert adalah selama 2 hari, kami pergi pada hari pertama 17 September 2011.

yah sudah lama tak masuk DFP. kali pertama dulu semasa aku masih berkerja sebagai volunteer di Petrosains, dan ketika itu juga masih belajar di UKM. tahun itu, 2002 aku ke DFP juga atas jemputan seorang kawan yang bekerja dengan DFP. Jadi tiket cuma RM15. namun first time pergi pun dah jatuh cinta dengan Malaysia Philharmonic Orchestra. yay aku memang suka muzik2 begini. 

nak cerita pasal harga tiket memang ada mahal ada yang mampu. kalau murah duduk bawahla dan dekat je dengan pentas. tempat duduk mahal di ruang tengah ruang bawah dan di dalam box. ok malam tu pergi takde mask..kalau tak boleh main cak2..haha..

sampai je sana kami makan2 dulu. Gala dinner katanya. katering Delicious. memangla sedap ya amat. makan berkali2..dan tak peduli...oh itu zcat dia dah jadi hantu udang malam tu..aku pulak sangat suka dengan spaghetti & mini pavlova. ok kasi tengok gambarla baru cerita..kan...kan...

dimulakan dengan gambar2 bila kami sampai di depan Selvatore Ferragamo. nak collect tiket..sebelum dapat bergambar dulula...

dengan feena

zcat & shahrin

formal habis..nasib ada baju batik!

gorgeous husband & wife
dapat tiket..sila lihat nama pemain paling cilik..Tengku Ahmad Irfan Tengku Ahmad Shahrizal...umur 13 tahun. bangga tau anak Melayu
google pics. muzik yang dibawakan Irfan best. he is talented, gifted.

flyer

yeah here we come!
jadi tetamu terawal cedok!


kesukaan zcat

oh yeah sila control suara di sini. di sini semua orang bisnes...i orang yang gila2..hehehe



pada waktu Maghrib, kitorang pergi bersolat. tempat solat pheww lawa...

surau perempuan. aku solat belakang tiang jek

espresso..

sessi tayang kasut dibeli khas..walaupun tinggi tapi pijak karpet tebal..memangla selesa...tapi jalan biasa selesa jugak..


macam biasa aku suka isi borang kajiselidik

special kan tempat letak gelas di kerusi

rehat kejap tunggu masuk masa interval ni..ada 20 minit je sebelum 2 persembahan lagi

Gendang Suite. kami sempat sign buku pelawat. oh yeah! dikatakan box kami malam itu paling mahal..oh yeah semua nampak. Tun Mahathir pun kitorang nampak.



konsert habis dalam jam 11 malam. puas hati wor....tiket RM150 memang aku tak mampu beli. Thanks to kawan sekolah zcat. nama beliau dan isteri terpaksa dirahsiakan untuk keselamatan

Related Articles

6 comments:

  1. RM150 sekeping tiket? Memang kakcik tak mampu! :)

    ReplyDelete
  2. lagi kelas ko pakai dress nok...hehehe...tempat very the class tgk tiket la..nangis

    ReplyDelete
  3. kakcik, memang harap orang belanja je..kalau tak memang tak pergilah

    ReplyDelete
  4. mimy; aku bangga dengan batik Malaysia.

    ReplyDelete
  5. zcat cam dato zcat...takpe sesekali join majlis2 cmni menjadikan kite seorang yg berdikari di majlis2 akan dtg...tp kalau ratu mmg kompem kerasssss kalau takde geng...pape pun best jugak dpt merasa pegi konsert2 cmni kan....pssstt cantik kasut :)

    ReplyDelete
  6. ratu; nasib pernah dtg sekali jadi tahulah protokolnya...

    dato zcat? heheh kalau dia jadi partner halal i mmg dia dah dapat pangkat datuk siap2...kekeke...

    kasut very the kan...harus menjaga maruah teman sebelah.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...