In

Hari-Hari Yang Luarbiasa

10 hari luarbiasa telah bermula semalam.

semalam juga aku balik naik bas balik kerja. pagi pergi kerja tumpang kereta Ping. kenapa tumpang? sebab tokong besar di kawasan tempat aku tinggal ada perayaan.

semalam mereka sembahyang secara besar-besaran. jalan masuk ke rumah ditutup.

esok lagi sekali mereka sembahyang. jadi esok kena balik naik bas juga.

oh ye kereta takde. kereta parking dirumah zcat. aku tak mahu pening kepal fikirkan keselamatan kereta aku. lebih baik mintak tolong dia jaga. at least aku tak risau kereta kena calar ke apa.

nak tidur malam2 pun tak senang. mereka berborak. karaoke, opera...makan....masak...segala macam aktiviti aku boleh dengar. aku pun tak sedar bila aku dah tidur. sedar2 dah jam 5:30 pagi. subuh liat2 nak bangun hakikatnya subuh 5:47 pagi tadi aku bangun jam 6:08 pagi.

solat siap, kena iron baju. sebelum kena iron, pilih baju sambil panaskan iron. iron aku cordless. panaskan 5-10 minit baru sedap iron. cari baju nak pakai pun berjam2..sekali tengok jam dah nak 6:45. lepas  iron mandi...lepas tu tak boleh tidur2 dah...kena keluar rumah tumpang kereta Ping jam 7:30 pagi. sebab, ayah dia hantar mak dia masuk kerja jam 8:00 pagi. senang keluar sekali semua. dah namanya menumpang kenalah bersedia. aku pun bukan suka membuat orang tertunggu. tunggu orang lama2 sangat pun aku naik angin nanti.

hari2 kerja minggu ni macam inilah.

hatiku tak tenang sekarang. bukan sebab kena naik bas atau tumpang kereta orang. tapi mengenangkan mak aku sakit dan aku takde kereta nak pergi tengok. weekend aku patut pergi tengok. mungkin dengan menelefon boleh aku dengar mak panggil aku....ye yang..babai sayang...jumpa lagi...

Related Articles

5 comments:

  1. mmg kalau org yg kita sayang sakit...mesti tak keruan...wish ur mum get well soon yer

    ReplyDelete
  2. mmg pth kaki kalau kete takde...nape tak ajak zcat je blk kg...cina kalau ade perayaan mmg gila kuasa.tak kena marah lak kan kalau dorang memekak.

    ReplyDelete
  3. harap mak cepat baik yer.. cepat g ziarah mak.

    ReplyDelete
  4. jangan lupa tengok mak tau...aku pun risau ko citer mak ko jatuh tu...aku tau hati ko tak tenang..tapi sedapkan hati yer

    ReplyDelete
  5. mak dah beransur sihat. tapi kena buat medical check-up la next week. follow up mana yang patut, sebab mak tiba2 ada darah tinggi.

    thanks semua. InsyaAllah malam ni pergi lawat mak kat KD.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...