In

Dari Rembau Ke Melaka

Balik dari kenduri kami tak tahu nak buat apa. Kami takdak plan. Plan nak beli pisang makanla..jagung rebusla..

Yome nak bawak anak2 p mandi manda. Water theme park or laut.

Oklah jom jer....

Alih2 sampai melaka nak pergi zoo. Hujan turun. Parking dapat.

Keluar....pergi taman rama2. Parking ada dan cuma ada lebih kurang 50 minit je masa sebelum tutup jam 5.30 petang. Kami masuk juga bayar seorang RM18. Bawah 12 RM12. 3 tahun ke bawah free tak silap la.

Tengah2 jalan...hujan makin lebat. Kami pun berteduh. Nak buat apa kan. Tak boleh jalan pun. Lama jugakla duduk kat pondok bampir 20 minit akhirnya kami jalan juga. Budak2 tak tahan. Anak aku lagilah tak tahan. Kalau boleh dia nak redah je. Bila marah siap protest baring2. Geramnya.







Sudahnya kenalah dukung dia sambil angkat payung. Kuat tangan ni angkut budak 10kg.

Tengah2 jalan boleh pulak ambil gambar. Tapi bayak pakai kamera godang. Which is lama lagilah nak upload ke netbook.



So gambar2 dari smartphone sudah.

Kamilah yang terakhir. Hahaha.

Dah keluar dari kawasan tu terpaksa tunggu depan tangga masuk gift shop sebab hujan lebat semula.

Seharian hujan ni.

Aku dah basah ni...geli ni nak pergi solat tak selesa maka ke Mydin nak beli baju baru. Alasan  kan. Biasalah.

Kemudian ke Masjid yang berdekatan. Tukar pakaian...mandikan anak...lega.

Dah tu lapar pulak kami ke Pantai Klebang. Kami ke area Bustel. Hotel dalam bas. Takdelah kami nak tidur kat situ. Sesuai untuk backpackers. Aku biasalah bab tempat nak menyucikan diri jadi isu.



Kemudian kami makan di salah satu kedai makanan yang mempunyai dapur dalam bas. Not bad. Yome belanja. RM62.

Dah habis semua kami pun balik. Masa tu dah jam berapa. Laki siap minum Nescafe sebab nak drive jauh kan.

Hoiii ngantuk sangat. Tapi masing2 happy. Layan juga mak aku tu. Yelah tangga2 kat dalam taman rama2 tu boleh tahan saiz ketinggian untuk orang sebaya mak. Tapi bila mak pun tak habis2 cerita..kira dia happy aku pun happy la.

Esok je kami hantar mak balik Kota. Tak mampu dah...


Related Articles

2 comments:

  1. budak2 pg zoo mmg seronok la..yg x seronok sbb hujan..xpe2..nnt pg lg..huhu..bole try pg sini..

    http://anjungopah.blogspot.my/2015/11/tempat-menarik-di-sri-kembangan.html

    zoo..tp bole bg makan binatang..huhu..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...