Friday, May 27, 2011

Nutox Range

aku sedang dalam transformasi ke Nutox. secara sikit2 aku tukar ke brand penjagaan wajah keluaran Tohtonku ni. Nutox telah memenangi Beauty Hall of Fame 2009 dari Majalah Cleo.

kenapa Nutox? sebab aku fikir penggunaan Bird Nest Collagen dalam bahan2 penjagaan wajah Nutox ni amat baik untuk kulit aku. lagi? sebab aku dah 30++ sayang...perlulah menggunakan produk yang wrinkle away..dan yang terpenting sebab apa aku suka sangat? PARABEN free! itulah ..da inilah produk yang aku tunggu selama ini. sebab aku dapati banyak penggunaan paraben dalam kosmetik kini. baca ini untuk maklumat paraben

nutox welcome myself to their paraben free world..hihi
mula aku cuma beli wriknle away cleanser..kemudian aku beli astrigent (toner). kemudian aku beli spot away ..ini paling mahal dan penting untuk kulit yang ada black spot. kemudian aku beli lagi night cream repair & eye serum. oh...sangat best menggunakan mereka2 ni..eh mereka? aku selalu alami kulit kering dan menggelupas. setakat dalm tempoh 2-3 minggu aku guna ni paling best ialah eye serum & night cream. erm...best2...tunggulah 2 bulan apa pulak hasilnya..

hari ni aku beli moisture emulsion & advanced serum pulak. tapi dalam travel pack. jadi adalah termasuk wrinkle away cleanser...nak test dulu..apakan daya gajiku belum dapat lagi bulan ini...

bilamana ku lihat Fazura jadi jurucakap untuk Nutox semakinla aku suker....iyer Fazura memang paling padan untuk jadi model Nutox...lawa..bersih..dan very simple yet modern. suker....eh aku suka artis Melayu.??? eh bukan senang aku nak puji orang la...


11 comments:

  1. Nutox boleh tahan jugak harganyakan.. tapi tak derlah melampau sangat mahalnya. Kulit kekeringan punca bintik2 hitam. Kulit terlampau berminyak menyebabkan pori2 terbuka.
    Suka jugak Fazura...

    ReplyDelete
  2. kulit kita kombinasi...ada part kelupas..ada part pori2 terbuka..

    ReplyDelete
  3. ratu still stick ngan olay white radiant.ni pun stok dh habis lom bli lg.tggu gaji.

    ReplyDelete
  4. ratu kalau dah jumpa yg sesuai dengan keperluan kulit seronok kan.....olay white mahal gak...

    ReplyDelete
  5. hado labo ok ke...baper ko habis guna product ni

    ReplyDelete
  6. mahal tak eri chan...sy pakai safi rania..ye ke eri chan dah 30++ nmpak sgt muda tau..
    sy suka fazura..dia mmg cntik...

    ReplyDelete
  7. mimy; hada labo tu mmg mahal..ann kan suke.....dah sesuai dgn kulit dia. tunggu dia buat entryla..pasal harga nanti aku cerita ye..mmg ratusan juga habis ni... nasib bonus je aku beli..hahah

    hanim; ooo saya 34 thn July ni tauuuuu....kekeekekekkek..kertu

    ReplyDelete
  8. ok ke pakai product nie??
    ada nampak perubahan tak??
    kulit acu jenis kering...
    nak cari produk yg sesuai susah betul lah...acu penah terfikir untuk try..tunggu garnier nie abis dulu

    ReplyDelete
  9. baru je mengetest produk ni sebulan..jadi tak boleh tengao perubahan ketara la...sebab sebelum ni pakai cleanser dgn toner je..krim2 tu baru start je pertengahan bulan 5

    ReplyDelete
  10. ok tak pakai nutox nih?

    sy ingat nak try nutox nih.. bley email (creamzzz@yahoo.com) sy kesannya?

    tq

    ReplyDelete
  11. myself n i; secara rawaknya..biasa2 je rasa penggunaannya. harga mahal tahap pertengahan la. kena rajin guna. kita rajin guna cleanser je dengan serum.oh maybe kita akan buat entry baru

    ReplyDelete

Achievement Unlocked

Lilypie First Birthday tickers

2013 Registered

November 17 - penang bridge run
October 19 - bsn-putrajaya night run
July 7 - ntv7 feel good run

2012 Registered

23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
8th July - ntv7 feel good run
24th June - Standard Chartered KL Marathon
17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
21st April - Energizer Night Race
11th March - Brooks Half Marathon
4th March - World Kidney Day Run
8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

2011 Registered

27th November - Desa Park Run
13th November - Terry Fox Run Malaysia
29thOctober - KFC Walk For The Hunger
15th October - BSN-Putrajaya Night Run
3rd July - Feel Good Run

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
Putrajaya

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
Seri Pentas

BSN-Putrajaya Night Marathon 2011