In

Edamame

Edamame (枝豆?) (English pronunciation: /ˌɛdəˈmɑːmeɪ/) is a preparation of immature soybeans in the pod commonly found in Japan, China, Hawaii, and Korea. The pods are boiled in water together with condiments such as salt, and served whole. source from http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

mari cuba makan kacang soya bean ni. zcat amat menyukainya. aku mula2 makan masa pergi Tenji dulu. masa tu aku tak pandai makan...memang kelakar dengan kulit2 sekali aku makan masa tu..sekarang makan pun mengada-ngada..kalau tak kopekkan, aku tak makanla...haha

aku pulak makan sushi kat kedai sebelah. dah malam kan diskaun 30%..
salmon sushi with mango RM7.90
 sushi kecik2 ni nama apa tah RM3.90
ok kafe ni dekat bawah IKEA/Ikano

Related Articles

6 comments:

  1. Salam Sis, atas kesetiaan anda melayari blog saya, saya telah link blog ini dari blog saya.

    Semoga membawa kebaikan kepada anda dan terus rajin mengemas kini tampalan anda.

    Thanks.

    ReplyDelete
  2. Salam. Terima kasih banyak kerana telah link blog saya ke blog anda.

    saya menghargainya!

    ReplyDelete
  3. lama dah xmkn sushi.sy suka mkn sushi.suami sy xmkn so sy xde genglah nk mkn sushi nie..bila nak beli yg sia pack kat jusco dia xkasi beli sbb dia kata xmsk..aduilah suami ku...sabar jelah...:)

    ReplyDelete
  4. hanim; pergilah beli senyap2..hehe

    faryn; aku makan 3 biji je hari tu...aku tunggu dikopekkan kulit..hahaha

    ReplyDelete
  5. sejiwa la ko ngan zcat...heheh..sushi jepun mmg kesukaan korang berdua

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...