In

Berus Gigi

apa berus gigi kegemaran? sejak berkenalan dengan oral B aku tak tengok dah berus gigi lain. tengok2 jelah masa cari oral B kat rak. dan oral B paling syok ialah cross action. masa tahun 1999 harga sebatang ialah RM11.90. dan harga ini tak berubah sehinggala adik-beradik cross action diperkenalkan. yang kemudiannya berharga RM13.90. diselitkan berus getah yang lembut untuk gusi.gambar2 ihsan Google.

berus gigi oral B sangat best kerana berjaya mengurangkan masalah plak gigi aku. aku juga rajin pergi buat scaling. dulu-dulula. sekarang kena tengok masa dan hari.

kemudian pernah gatal2 nak tukar berus gigi oral B yang lebih murah, tapi gigi rasa tak bersih. jadi patah balik pada oral B. 

tahun 2010 aku cuba guna berus gigi xylin keluaran cosway. berusnya halus2 dan masuk celah2 gigi. sampai pada gigi palaing bongsu..yang tak sepenuhnya oral B dapat capai. oral B saiz kepala 35 medium paling best. tapi selalu dapat saiz 40. besar dan kurang selesa.

bagi aku kedua2 berus gigi ni hebat. dan xylin memang murah. yang penting boleh tolong keluarkan segala yang terlekat kat gigi berlubang aku.

Related Articles

10 comments:

  1. tak penah cube memane pun sbb slalu pakai yg biasa2 je...ble cuba gak pasni rasa2...

    ReplyDelete
  2. mimy; gigi kau kecil2 mcm aku jugak..

    ratusiput; cuba jgn tak cuba...tiap 3 bln sekali tukar jgn tak tukar..

    ReplyDelete
  3. sy bab berus gigi smeua pun ok tp suka yg lembut/soft..suka amik yg hard punya..sbb rasa puas bila menggosok gigi tu...;)

    sedapnya smbal tumis ikan talang tu...betullah kalu masak bila mood heppy mknan jd sedap je n bila mood xde nk masak pun malas...

    ReplyDelete
  4. Aku pon pakai Oral B gak..
    mahal pon mahal la..janji puas ati..tp cam menarik plax Xylin yg ko ckp ni..
    nk bli kt ne??

    ReplyDelete
  5. hanim; dulu pakai hard, luka2 gusi yang memang dah lembut ni..

    zura; aku beli kat cosway je..kau boleh cek ada satu yang copycat nama systema keluaran lion corp. tapi aku tak pernah cubalah yang tu. xylin memang bestla.

    ReplyDelete
  6. aku tiap kali bk beli berus gigi mesti la bermenung durja kat rak tu...
    nak pilih berus gigi terbaik tp pada harga murah. heehhehehee... kodokut kekdahnya! ;p

    ReplyDelete
  7. ina; makan mahal2 boleh pulak ye...yang jadi tukang hancurkan makanan tu lagila kena jaga weh...

    ReplyDelete
  8. Good sharing, I agree that Xylin Total Care mouth delivers an exclusive Deep Gleaning Micro-binding technology, literally binding to bacteria and other contaminated debris and removing it instantly from your teeth, gums and tongue. See my review at:
    http://kidbuxblog.com/xylin-total-care-mouth/

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...