In

Little Penang Luncheon

Owh dah lama tak berjumpa, makan bersama2..kenyataannya 3 minggu.

tak rasa lapar pun, dengan hati kudus pergi jemput zcat dirumahnya. bawak kereta pun tak laju. tak merempit. tak macam orang kemaruk rindu nak jumpa. cool sahaja dengan matahari terik atas kepala.

sampai2 je, kepala dah pening. tukar seat memang confirm!.. cadangnya zcat nak makan nasi ayam, tapi kelihatannya aku perlukan tempat makan berhawa dingin. erm betapa mengertinya dia.

dan sesudah dia collect baju dan nombor untuk marathon Energizer April ini, kami pun pergi makan di Little Penang, The Curve.


 Little Penang selepas renovation. dulu aku ada pergi makan kat sini, silalah review-reread-recommends jika nak.

 otak-otak
 tengok muka orang teruja dapat makan otak-otak.
 nasi lemak penang. okay ada udang macam terbako kan..ada sambal ikan bilis(ikan bilis liat-liut aku nak mengunyahnya), sambal ikan tenggiri, sambal belacan dan 3 keping hirisan timun.
 kuew tiaw ialah kegemaran zcat. tapi memang sedap pun. sotong besar2 ok. puas hatila.
3 layer tea. sejak2 ada air ni kat kedai2..ni jelah yang aku nak order. sedap weh..

Related Articles

6 comments:

  1. em nmpk sdp air 3 layer tea tu...ade rase pelik2 tak..?kalau takde...nk cuba.. :)

    ReplyDelete
  2. ayaq 3layer tuh nampak sedap skali......fheww...

    ingt yerlaa dtg penang..ehehehhehehe

    ReplyDelete
  3. waaaa.. seronoknya dapat kuar.. Kueyteow tu nampak sedap & tetiba rasa lapar pulak.

    ReplyDelete
  4. ratusiput; sedap...trust me! hehehtapi tak dijamin semua kedai buat sedap2 ok..

    nida; datang penang kalu, kita habaq ok..

    azmask; mmg sedap...sila order..

    mdt; i like sata....otak2 ni okla...

    ReplyDelete
  5. udang tu memang masak pesen gitu @ terhangus ka?

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...