In

Don't wear bra that doesn't fit you.

seriously kalau salah pilih bra, boleh sakit badan. salah pilih cup or salah pilih saiz? ada orang fikir 38 besar dan A kecil. sememangnya ada yang salah faham di sini. A ialah saiz cup dan 30-32-34-36....ialah saiz lilit dada. jika badan dah sekeping macam rangka je tinggal semestinya dia pakai 30. dan cupnya maybe jadi A atau kalau besar sikit B.

sebab itu kalau nak beli bra, mesti cuba. cuma yang jadi segan sekarang ni bra selalu dijual di depan2 kedai. nak ambil pun malu. hehe.

dah aku dah lama tak beli bra di kedai2. aku beli bra melalui katalog. yang tricky beli bra katalog ni kena tahu ukuran siap2 la. tak dapat test. tapi kalau dah beli, test pastu tak muat ke boleh return balik. tag jangan ditanggalkan. lagi resit kena simpan. tapi sebab aku beli katalog, jadi aku order dengan kawan yang jadi pengedar la. bra Avon memang best. tapi baru2 ni cuba t-shirt bra dari edaran cosway best jugak. harga memang mahal la. kena guna kupon lagi nak dapat murah. tapi bila pakai memang best sebab seamless. tak nampak kesan jahitan. 

kena jaga bra ni baik2 kalau nak tahan lama. aku pemalas masuk mesin tapi guna karung untuk bra. seamless bra kena basuh dan hang sahaja, berhari2 baru kering. nak hang bra pun ada cara supaya tak mudah rosak dawai penyokong. macam mana aku nak terangkan pun tak pandai. hahaha. yang pasti jangan hang tali bra di tepi cangkuk penyangkut. walaupun cara tu lagi mempercepatkan pengeringan.

anyway selamat memilih bra dan memakainya sesuai dengan aktiviti, baju, dan pandai2 jaga dia. sebab dia penjaga aset anda yang bernilai itu.

nude bra tu siapa pernah cuba? macam ngeri je nak try.

Related Articles

5 comments:

  1. bra avon mmg best.tahan lama jugak.lgpun avon byk pilihan utk bra yg cup beso2.ahaks...tp la ni nk teraiiii bli triump yg umppphhh skit...dpt satu jadila...kalau basahan tak larat nk pakai triump...ade pnh tgk gak bra cosway tp kalau ahli pun kena cukup point ke apa baru sng nk bli.kalau tak rega dia ya ampunn...

    ReplyDelete
  2. bara jenama ABOn best......
    pakai lama pun dok elOK lagik....
    besi payah nak keluaq..ehehehehe


    tuhlaa piLih bra nie kena betOi-betoi kalO dak....
    pieeeeeeeee...... xmoLeK dah Kopek ..huhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. aku cup E...ada brannn?? hehe boleh dapati di wacoal yang mahal nak mamps...setahun sekali je aku beli time bonus..

    ReplyDelete
  4. tq for rekomen Avon Bra .. bila da ramai yang puji baru la sy terbuka hati nak oder bra Avon lps ni..klu tak mmg tak yakin..

    ReplyDelete
  5. ratusiput; mmg bra cosway tu mahal..tapi memang bestla..mcm nak kumpul kupon lagi..hahaha

    nida; yah,..besi tak terkeluar..tak songsang..haha

    mimy; den memang tabik dgn kamu la...den kocik ajo...ahahah

    leyzajamil; dulu saya pun ragu2...baru start cuba avon bra tahun 2009 la.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...