Friday, March 11, 2011

Ubat Gigi

zaman memula gosok gigi dulu, aku ingat lagi family aku pakai close-up. ubat gigi jel warna hijau. pedas. zaman kanak2 dulu takde ubat gigi untuk kanak2. bantai share 1 family. tak gosok gigi tak boleh sarapan pulak nanti.

kemudian ada ubat gigi pepsodent. ok sikit rasa mint. aku suka je..

bila colgate keluar dipasaran. kami pun start guna. lagi2 lepas tu ada kelab colgate. bangga tu jadi ahli..dapat majalah dan macam2 lagi..kembang kempis hidung masa tu..

kemudia darkie sebelum jadi darlie.. hahaha nama ditukar sebab darkie macam berdaki je walaupun sebenarnya bahan itu untuk cuci gigi. nama tak komersial.
ubat gigi ni pun pedas jugak..heyy tak suka...

aku pengguna setia colgate untuk tempoh yang sangat lama. even aku cuba ubat gigi lain tapi tak best. kemudian bila keluar cerita florida merosakkan gigi aku pun cari ubat gigi tanpa florida. macam2 la try. puas jugak nak cari sebab aku gusi selalu je bleeding..

aku cuba safi, najwa, sensodyne, dentobac..macam2la..akhirnya...
ubat gigi ni paling aku suka. walaupun kau rasa macam makan rumput. rasa macam lembu makan rumput segar. hahah..serius, pendarahan gigi aku berkurang. bahagia...

gambar semua ihsan Google.
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. x pernah guna lg jenama last tu nok...
    nanti nk cuba la sebab aku pon jenis gusi berdarah...

    ReplyDelete
  2. jard; sensodyne menghampakan aku... walaupun diakui doktor2 seluruh dunia kononnya..

    ina; tryla..RM14.90 kecik je 75ml. aku pakai sikit2..hahaha..punyalah nak jimat.

    ReplyDelete
  3. oooo bagus gak info ni sbb ratu pn gusi berdarah gak...ble terjah cosway pasni...erkk??cosway kan?sama brand ngan berus gigi kan?

    ReplyDelete
  4. ratusiput; ye 2-2 tu cosway. lepas berus gigi rasa segar tu yang penting dan tak bleeding lagi. erm makan kalsium banyak2 juga ya.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.