Wednesday, April 6, 2011

Medan Ikan Bakar Kg Telok, Pasir Panjang

selepas balik dari pantai dan menunaikan kewajipan, kini kwajipan perut pula perlu ditunaikan. hehe..apa lagi..acara makan secara besar-besaran dan beramai2..

ke sinilah kami semua.......



air kelapa muda sebagai pembuka selera










 yong, hani (anak bongsu dia tatau namala..)& amin
 husband yong, dayak (ni nama zaman sekolah)..
 tasha & husband rudy
 2 jag air..air teh o ais sedap seh..sebelah tu fresh orange aku tak minum sebabnya tak mahu demam tiba2..kan aku ni dah alah orange, lagi la yang manis2
asam pedas ikan kembung ini memang sedap gile...terbaik seumur hidup aku makanla....melampau ke pujian? dengan sayur kailan.
 weh mana nasi weh..
 shahrin & fina
 mari cantum meja....5 couples makan banyak
 ini jelah yang sempat nak snap. kata masing2 dah menketedarah lauk...sampai licin..
 termasuk 2 baby - anak rudy & shahrin & emak tasha
ok rudy dan baby jadi model kedai ni kejap
nak tengok besar lagi sila klik dan gunalah kanta pembesar..hehehe
licin!
  1. 2 jag air (fresh orange & teh o ais)
  2. 5 jenis masakan ikan - ikan kembong asam pedas, ikan kembong bakar, ikan pari berlada bakar, ikan cencaru bakar, ikan terubuk bakar
  3. nasi 2 pinggan besar
  4. sayur kailan
  5. sotong goreng ala2 calamari rings la..
satu couple RM40.10 x 5 la..kira jangan tak kira..kalkulator aku tak jumpa2 sejak pindah..
but in the end, dayak belanja kami semua makan selepas digurau2kan zcat.. muka dayak dan yong bahagia je sebab baru dapat news yong pegnant dah 7 minggu setelah 5 tahun berusaha. 
tahniah both of you guys. and thanks so much!!
marilah balik KL lepas kenyang makan tak hingat dunia punya...
Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. elous nya saya tengok korang makan sedap2.
    Saya tak boleh makan sedap2 macam korang ni...
    Bila makan akan bertambah teruklah penyakit resdung saya ni nanti. Masa muda2 dulu saya tak ada duit nak rasa makanan sedap2, bila dah tua ( 40an ) kalau ada duit pun, tak boleh makan la pulak...dapat penyakit...Sempitnya rezeki Allah beri kepada saya dari dulu sampai sekarang....
    Huk huk huk....Sedihnya hidup didunia ini....

    ReplyDelete
  2. mdt; sekali-sekala ya...kena pow lagi..

    nota fikir; ayat copy?

    ReplyDelete
  3. jangan tak tau...dekat PD pun ada tempat makan yang sedappppp

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.