In

Nasi Ayam Hailam Damansara Utama

Brunch kali ni kami pilih untuk makan nasi ayam. dah berminggu rasanya zcat nak makan nasi ayam. last time keluar aku demam.. lepas tu pulak ada wedding..minggu ni barulah jadi keluar..(eh bukan ke tiap2 minggu keluar ke..)

eh eh...apa cite keluar dating lagi. kata dah advance last week kan...adakah tak tahan menanti next month? oh cerita sepatutnya zcat patut pergi costume party ala Arabian night di Zoo Negara. baju dah nak disewa di The Weld. kemudian dia bertukar mood. zcat ni memang mood dia tak boleh jangka. boleh jadi bom jangka. nasib setakat ni cool lagi...hehe..

disebabkan dia tak jadi pergi, dia pun ajak keluar makan. dan kami pun planning dalam 10 minit melalui phone. aku nak pergi beli baju untuk training marathon. heh. nak jalan kaki 3km. dah siap daftar dan dibayar oleh zcat. ok mampu ke tak nanti tak tahulah tapi training mesti buat. ok balik ke cerita asal. mesti kasi review pasal makanan..

ini adalah klasik. semua instrumen muzik tradisional sebagai penghias dinding
 jam 3 petang
 taugeh yang sangat crunchy. recommend
sayur wajib zcat kalau pergi makan nasi ayam
 steam chicken pilihan beliau..
yang ada hati tu sebenarnya lauk lain tapi disebabkan dah nak habis dia masukkan dalam pinggan lauk ayam ni.
.
 butter prawn + squids RM18 memangla sangat lazat..recommend
roasted pilihan ayamku. makan penuh selera. semua sekali RM47. terima kasih kepada OT claim yang boss approved, hehe..

dimana lokasinya?

Nasi Ayam Hailam Damansara Utama S/B
102, Jalan SS21/39,
Damansara Utama
47400 Petaling Jaya.

Related Articles

6 comments:

  1. Bestnya nasi ayam... dah lama jugak tak mamam nasik ayam. Pas ni boleh try Pak Mal nasi ayam kat Shah Alam..

    ReplyDelete
  2. Jelous nya saya tengok Eri-Chan makan sedap2.
    Saya tak boleh makan sedap2 macam Eri-Chan ni...
    Bila makan akan bertambah teruklah penyakit resdung saya ni nanti. Sempitnya rezeki Allah beri kepada saya....Masa muda2 dulu tak ada duit nak rasa makanan sedap2, bila dah tua ( 40an ), tak boleh makan la pulak...dapat penyakit...Sempitnya rezeki Allah beri kepada saya dari dulu sampai sekarang....
    Huk huk huk....Sedihnya hidup didunia ini....

    ReplyDelete
  3. sis, nasi ayam hailam nie sama tak dgn yg kat area ampang point tu...yg depan dgn ampang putri...cam nak terjah je bila tgk butter prawns + squid dia...

    ReplyDelete
  4. azmask; nanti kita ajak zcat pergi makanla..

    nota fikir; jangan begitu. setiap kejadian ada hikmahnya. saya dulu alah makan seafood mahu 10 tahun jugak. asal makan je gatal. lepas tu makan ubat resdung cap orang kampung tu. lama2 ok..dan makalan yang segar. sebab saya rasa bukan resdung tapi sbb alahan makan makanan lama.

    rasp; selalu jugak makan dekat ampang point. lebih kurang sama je. cuma belum try butter prawn kat situ.

    ReplyDelete
  5. aku selalu pegi makan nasi ayam bukit bintang tapi yang original kedai dekat old klang road sinun...recommended jugak

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...