In

Keseronokan Blogger Buzz

takde idea? takde gambar nak tunjuk?

di malam2 sabtu macam ni aku suka surf web dan cari macam2 benda atau belajar perkara2 baru..macam2 ada...macam2 ok....

salah satunya malam ini memang aku asyik sangat bermain dengan design/view baru untuk blogger2. kalau asyik tengok blog yang samaaaaaa je kan bosan. mari try perkara baru....

kan kalau pergi dashboard, akan ada je news baru untuk blogger. aku kadang2 je rajin godek..so inilah hasilnya...

sila pergi link ini dan baca..english tak tahu sila tengok kamus ya..

aku sangat suka dengan view yang baru ini. pastikan korang buat;-
pada setting - formatting - enable dynamics views ..say YES!. kalau tak yes korang tak dapat menikmati view ini.

ada 5 view untuk dilihat..tapi aku tepek 4 sahaja..supaya yang lagi satu tu korang dapat try test. hehe..

oklah disebabkan kemalasan, aku copy paste dari URL yang aku bagi tu..ayat yang penting....

If all of the above conditions are true, your readers can access the dynamic views for your blog by simply appending /view to the URL. For example, our own blog, Blogger Buzz, is available at http://buzz.blogspot.com. To see this blog in the new dynamic views, users would instead visit http://buzz.blogspot.com/view. Or if they wished to visit a particular view directly, such as the Flipcard view, they would simply visit http://buzz.blogspot.com/view/flipcard

so kalau blog ni...url untuk dilihat;  

kalau nak tengok view lain macam mosaic, timeslide, sidebar, snapshot sila type selepas slash view itu. selamat bergembira dihujung minggu...

Related Articles

5 comments:

  1. mcm2 ada yer..sy ni xde pun nk explore2 ni..rupenya2 mcm2 ada yer..menarik ...

    ReplyDelete
  2. Ajo la??Aku kan budak baru blajo!
    Hehe! =P

    ReplyDelete
  3. hanim, bosan2 kan..buat2la cari ilmu..hehe pastu share..

    delarocha; kan...

    zura; dah aku ajor kan..ko sajek jek....

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...