Saturday, January 9, 2016

Suis

Budak Aqlan ni suka sangat main suis. Suis ni terdedah jadi memangla dia gemar on off kan. Kita dah bergelap tiba2 terang je dek lampu tepi katil. Aiyy kadang2 dah geram kita cabut semua plug. Sebab dia tak tahu pasang.

Dah seruapa makhluk creepy yang kanan tu.

Yang gemuk tu untuk halau nyamuk. Ia menghasilkan bunyi yang menyakitkan bagi nyamuk. 

Dia boleh hadap main on off ni berkali2. Dah naik katil nak tidur boleh turun balik untuk main. Mula2 dulu marah. Lama2 tak kuasa dah.

Almari dia pun jadi...bila kau nak tidur ni nak..?

Ada seorang ni menulis kanak2 boleh bermain selama 2 jam suis on off.
Previous Post
Next Post

About Author

6 comments:

  1. Agaknya kalau diberi mainan lain pun, suis juga yg disuka ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurangla. Macam tak sah kalau tak main satu hari. Lepas main lepasla gian dia.

      Delete
  2. Kena hati2 tu Anis takut kena karen..
    Kena cari yg lain utk dia explore..
    Macam cari mainan yg ada lampu menyala..
    Mcm kereta polis.. bila dia on suiz menyala dan bunyi siren.. tentu Aqlan suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm tak terfikir pulak idea keta siren..thanks

      Delete
  3. Anak aku pun sama beb main suis. Sume plug kt bawah, husband aku buat baru letak kat atas. Risau tkut kena current.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ini je tak cover. Kena fikir nak cover dengan apa ni...

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.