In Online Shopping

Main Mekap Tengah Malam

Selepas terima bungkusan Althea barulah nak try bila dah malam2 buta. Walaupun penat shopping sampai cramp jari2 kaki kedua2 kaki pulak tu...still nak teruskan percubaan mekap.

Adik ipar pulak bershopping di The Face Shop so ada jugakla barang2 nak guna. Haha.

Maka kami pun mulalah main2 mekap...


The costs is RM182. tapi selepas diskaun new arrival dan points aku hanya bayar RM160.40 which is cheap. but without all the discount harganya memangla aku tak beli kot...RM402 tu...


  1. Keep In Touch water lip tattoo in Play Red RM36.00 (RM66 actual price)
  2. Witch's Pouch selfie perfect concealer in 21 Light Beige RM20.00 (RM60 actual price)
  3. Witch's Pouch selfie awesome gel liner in Perfect Black RM24.00 (RM60 actual price)
  4. Witch's Pouch easy drawing gel brow in Gray Brown RM22.00 (RM60 actual price)
  5. W.Lab strobing+contouring 3D face stick (highlighting and shading) RM80.00 sebab beli 2 terus. kalau beli 1 je RM50.00 (RM78 each actual price)
  6. Etude fresh cherry lip tint free



Sambil menyolek sambil kena tahan gangguan budak kecil. Heyyy kamoo jangan nak bermekap. Siap cakap ni perempuan punya.

bedak face shop tu dah lama beli. pakai sebab nak complete la konon.


Hasil mekap dari belian barang mekap kat atas.

First time pakai shading dan highlight tapi tak boleh nak tunjuk semualah. ini semua hasil cymera. keh keh.
untuk tanggalkan mekap ni paling susah ialah lip tint. aku guna tisu basah je...habis cerita. tapi kena 2 helai. lip tint tu aku siap pakai pencuci mekap khas. memang takla pakai sangat kalau dah macam ni hoii...

surprisingly eye gel liner sangat mudah digunakan. aku punyalah dah biasa dengan eyeliner macam pen halus tu. turn out meanrik pulak. smudgeproof. kita tengok kalau pakai lama. ni pakai dalam 10 minit je kot.

Related Articles

2 comments:

  1. ko sja nk bg aku terjebak althea...hr tu dh stop haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis aku beli pun sebab tengok gambar2 kaulah. Hahaha.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...