In

Pilih Periuk Nasi Sementara

Periuk nasi digital kami dah rosak. Jenama Elba beli Dec 2014 zama  bagi Aqlan makan bubur. Periuk tu ada time. Syok. Letak semua bahan pastu set masa jam 4 pagi start masak. Jam 6 pagi dah sendukkan. Tapi periuk tu memang mahal la.

Dah takde periuk nasi elektrik leceh juga. Nak masak secara biasa atas dapur tu kena jaga2. Dengan anak yang agak lasak ni perlu perhatian banyak sikit kat dia. So ke Giant tengok harga periuk.





Last2 apa yang kami beli...?


Amikkk. Murah je. Hopefully dapat masak nasi dengan cantik. Harapan kena ada. 1.8 liter ni. Banyak kot. Aku biasa masak 1 pot pun tak habis. Ye memang tak kuat makan nasi sekarang. Kuat makan lauk.

Related Articles

6 comments:

  1. hahaa..kuat makan lauk ni kira bagus sangat dah..sama la kita; wife masak makin sikit..tu pun tak habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tapi kalau buat nasi bawang banyak la nak makan. Hehe.

      Delete
  2. Replies
    1. Hari tu dah pakai Elba. So try jenama lain pulak..hehe

      Delete
  3. Waduh saya baru tahu ternyata ada alat yang beginian, harganya juga lumayan ya mbak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada macam2 alat di Mall. Kena pandai survey dan cari betul2 jika mahu murah.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...