In

Membakar Pizza Base Dari Jenama Giant, Agak Tebal

Siapa tak suka pizza kan...ahli keluarga kami yang selalu bakar pizza ialah kak Ma. Sudahnya setiap kali pun dia selalu hidangkan pizza bila pergi rumah dia. Sedap betul. Bahan2 ikut apa dalam peti sejuk. Hehe.

Selepas buat pizza base dari roti canai Kawan, hari ni laki beli base pizza dari Giant. Jadi dia pun membakarlah..

Saiz base agak besar..ngam2 je dulang pembakar kami. Sebelah buat untuk Aqlan, sebelah kami punya. Topping lain2. Topping yang membezakan, kami ada beef pepperoniyang ada rasa smoke. Aqlan punya sosej je. Hehe.


Base pizza ni agak tebal. Siapa suka...sukalah..tapi bagi aku tebal sangat tak best. Kami juga duduk berbincang maybe patut buat sendiri base pizza ikut resipi Jamie Oliver macam yang kami pernah makan di rumah Rudy last year..dan kami patuy letak daun basil segar. Yums.

Related Articles

4 comments:

  1. anak sy suka pizza ni,dia xnak pizza mahal2 tu, domino je pizza hut ke
    pizza giant je..

    ReplyDelete
  2. ky suka base dia yg nipis. base tebal cpt kenyang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..dah kenyang tak boleh kudap benda lain dah..hehe

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Weekly Popular

Comments

Cerita Lain-Lain