In Masak Sendiri Reminder

Sakit Tu Ujian..Nak Masak Sup Tulang Pun Ujian.

Kalau sabar dapat pahala. Kalau marah2 tak dapat apa.

Bila sakit tu Allah nak tengok kita ni lebih perlukan Dia ke ubat doktor? Ubat doktor satu usaha, seterusnya doa dan tawakal kepada Allah. Muhasabah balik apa dah buat.

Recap untuk kali ni ialah level up tidak menjanjikan lebih banyak ketenangan hati kalau dalam diri sendiri bercelaru.

Omelan ni dari atas katil sebab melepek dengan anak yang 24 jam nak pastikan kita duduk sebelah dia.

Sup oh sup..

Lepas tidurkan anak dapatlah masak. Jam 6.30 petang makan dengan banyak perah limau nipis.



Lepas maghrib jumpa doktor. Laki tolong cuci kain kat dobi. Mesin basuh kami rosak. Baju dah menimbun.

Related Articles

10 comments:

  1. betul.. ubat semua orang pun take the same medicine..
    tapi sembuh, tak semua allah bagi sembuh.
    Semua pun dgn izinNYA... sbb tu letak tawakkal dulu sblm usaha pun boleh.. or put it after effort oso can... sbb Allah sangat pemurah dan penyanyang. just ask! Insyaallah. get well soon kakak.. hahahha

    ReplyDelete
  2. Sup makan semasa panas baru sedap. Bila dah sejuk kurang umph.
    Apa2 pun bila panas memang sedap. Makin terasa panas makin sedap.

    Ais cream kalau panas tak sedap.

    ReplyDelete
  3. Masa tak sihat makan sup panas mmg lah sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai lidah terbakar pun taram je..tekak dah pahit..

      Delete
  4. Sedapnya sup tulang....cicah roti...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti ada tapi makan dengan kentang je. Hehe.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...