In Makan Luar

Try Makan Di Neka Cafe, SS15

Dah lama teringin nak pergi. Dapat jugalah akhirnya. Nak rasa Nutella Pods dan makanan lain yang nampaknya menyelerakan dari IG la. So owner Neka ni ialah suami kepada owner butik Buttons My Buttons. Patutlah sebelah menyebelah je. Hehe.

Kami sampai takde orang lain. Sampai2 je anak dah tidur elok landing baik punya atas sofa. Jadi kami bertiga je makan.












Makanan dia yang kami cuba memang sangat sedap..total kami kena bayar semuanya ialah RM63++. Tapi gambar makanan aku iaitu daging salai takde plak..adik ipar yang ambik dengan HP canggih dia. Tapi nak habaq tak rasa salai pun..Cuma sambal dia memang sedap.

Habis makan balik rumah ke kepenatan..mata seronok tengok halaman rumah..ha la..mana taknya..

Segala rumput mak nenek yang aku dok hold nak cabut atas bermacam2 alasan akhirnya habis dikerjakan oleh helper yang datang pagi tadi.

Habis bersih dipangkas oleh suami helper yang selalu datang tu. Mereka berdua buat kerja2 bersihkan halaman rumah kami je depan dan belakang. 

Gondol dah pokok serai aku.

Sempat pergi Cosway kat Giant redeem pembelian diskaun 50% untuk barang bernilai sehingga RM200 (sebab bulan harijadi). Puas hati aku buat stok berus gigi paling banyak. 

Hari ni juga dapat cucu ke-15 jam 12 tengahari tadi. Anak perempuan kepada Jabir, yang ke-4. Alhamdulillah.


Related Articles

6 comments:

  1. Pernah juga makan dekat Neka ni.. Sedap! Tapi tak banyak choice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempatnya cozy dan chill..cuma nak parking memang jauh sikit kena menapak.

      Delete
  2. zcat dah mcm santa clouse..hahah..tggal tampal janggut putih jeeeee

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dia baring situ...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nasib tidur tak buas. Setempat je sampai ke sudah.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...