In

Jiran Yang Menyakitkan Hati

pagi2 mak datang ketuk bilik.. nak keluar balik dengan abang. dah siap angkat barang2. tinggal aku je yang masih terpisat2 lap taik mata...

kemudian bila hantar mak dekat pintu, mak kata pintu grill kena lock dengan mangga. mangga tu memang dah ada cuma tak pernah selama ini pun kami semua lock dia. sebab ada je yang balik malam2 buta. dah dewasa kan.

 ini di zoom dari dalam rumah..tengok..pergi mangga pulak!
nak bagi tahu pintu pagar ni pernah jatuh selepas asyik ditolak tutup-buka. kan ngeri kalau jatuh atas kereta yang parking sebelah sana
pandangan dari sisi tingkap sebelah tepi rumah

ini adalah kereta jiran yang suka tutup pintu pagar. tengok kereta aku bukan main jauh parking. dulu aku parking depan rumah. dia la laki bini bebel dari walkway depan rumah aku. masa tu aku tengah tengok TV dengan mak. dia main perli2 je, geram betul tau tengok diorang ni. jiran2 lain tak pernah bebel dan mak aku ni kaki borak..aku rasa dengan toktok ni je mak tak borak. muka pun sombong..wekksssss tak kuasa aku tengok muka diorang ni!

dan baru kejap tadi semasa aku download gambar ni, jiran ni pergi unlock mangga tu sebab 2 anak perempuan dia tak reti2 buka dengan kunci yang pasti salah!...bapak dia datang terus boleh buka kan...eeeeeeeeeeiiiiiiiii...kalau aku geram aku mengadu kat pihak pengurusan, tapi aku sabar je dulu sebab aku ni kan dah tentu tak dapat sokongan kat area ni.

Related Articles

6 comments:

  1. punya jiran yang sengal memang tak best huhuhu.. punya jiran yang buat tandas untuk kucing kesayangannya di yard kita lagi bengkak rasa hati... punya jiran yang buat yard kita sebagai tong sampah.. bertambah2 bengkak di hati.

    ReplyDelete
  2. eiii memang teruk jiran mcm ni. umah saya takde masalah sampah..memang bengkek tu saya fahamla kak...

    ReplyDelete
  3. nok, aku x fhm situasi ni cmne...
    umah ko town house ker aper?

    ReplyDelete
  4. gadis kg; tak baik tau...

    ina, kejadahnye townhouse....umah cikgu2.. jek..biasalah kuarters kan mesti dlm pagar..takde guard pun, jiran tu haa yg terlebih rajin lock...smlm pun aku kena lagi..blk jam 10 dah kena lock...nasib aku tak panjat pagar, jiran sblh rumah aku yg bukakan..yg lock tu aku tahu sape...geram dowh...

    ReplyDelete
  5. Memang macam2 ragam jiran ni. Kalu tak kita yang sabar, bleh bergaduh pagi petang siang malam...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...