In

Mak Buat Porch

aku balik kampung last Saturday untuk jemput mak. dengan jayanya aku parking kereta di porch baru emak..

setelah siap apa barang yang patut diangkut ke dalam rumah, aku makan. semua dah terhidang. aku lewat sebab kereta banyak sangat atas jalan. orang yang cuti 10 hari, 7 hari semuanya memenuhkan jalan di bentong-raub. bagus sebab esok aku harap dapat balik KL dengan aman semula. hujan sepanjang perjalanan juga menyebabkan aku cuma boleh bawa paling tinggi 80km..tapi aku bawa 60km kebanyakan masa. hadoiiii..3 jam!

jom makan, mak cakap...
 soto mak sangat sedap. cuma takde kacang
 parking sebelah keta abang aku
 dah takde rumput..habis kena simen
sebelah sini je ada....

yang kelakarnya esok bila nak balik aku tak reti nak adjust kereta untuk keluar...jadi abang akula kena pandu keluar kereta aku..hahaha..

Related Articles

3 comments:

  1. soto???? tudiaa dan-dan kempunan....
    becuti kat RAUB erk.....
    samat becuti sis anIs.....=D

    GONG XI FA CAIIii

    ReplyDelete
  2. nida, kita pergi Melaka...nak raya Cina kat ssaner..hehe..

    ReplyDelete
  3. wah dah lain umah mak ko nok, lama betul aku tak mai. bolehlah nanti serbu dengan my bulat comel tu. dia kan rajin layan orang tua berborak. tapi kena tunggu rambutan masaklah + durian yum yummmm

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...