Saturday, February 5, 2011

Melaka Trip ~ Boating Time!

dah banyak kali aku pergi Melaka. and mesti ada je agenda nak menghabiskan duit. maklumla Melaka kan dah bandar warisan dunia. macam2 tempat menarik boleh pergi. jadi kali ini nak pergi naik boat.

 ingat KL je ke ada monorel? ingat nak naik lepas naik bot. apa2 hal bot dulu!
 ok nanan ni buat dah mata kuyu dia..
 tempat menunggu bot
 tiket RM10 ye...3-12 tahun RM5
 adik dengan anaknya
 mak, adik ipar dan anak buah
 ehe..nak jugakla kan..

 air Sungai Melaka kotor sebab baru je habis hujan. itu kata pemandu bot. air dari sungai2 lain semua mengalir masuk ke sini..adik aku cakap zaman dia sekolah dulu air warna hitam dan berminyak...pergh...
 Kampung Morten. next time plan nak pergi
 memasing asyik tengok pemandangan
 banyak betul jambatan yang kami susuri dibawahnya
 dah nak patah balik.. bot riding sampai hujung Sungai Melaka. dimana kat hujung tu boleh ambil bot pergi Dumai, Indonesia pergi balik tambang RM120. itu kata pemandu bot.
aina start menangis sebab bapak dia makan bebola ikan dia. lepas tu adik dia menangis tak berhenti2 sebab lapar. perjalanan jadi terganggu la dengar budak kecil menangis sepanjang jalan.

Previous Post
Next Post

About Author

3 comments:

  1. Wahhh menyusur sungai bawah jambatan, macam kat Venice jerrr.. hehehe

    ehhh apparrraaa Bapa Aina makan Fish Ball dia? nak kene niiii...:)

    ya lah, kalu berjalan2 bawa anak age macam tu, memang kena spare makanan, sbb depa mudah lapar.

    ReplyDelete
  2. kak azie, memang bestla..air terpercik kat muka tu...

    ReplyDelete
  3. tapi orang kata kalau naik bot malam2 lagi best sebab cahaya lampu yang buat pemandangan cantik. tu orang kata, aku pun tak cuba lagi. tapi nak jugak naik nanti.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.